#LaCamisetaDePau lliura els primers 350.000 euros recaptats per a la recerca del càncer a Vall d'Hebron amb CRIS contra el càncer

La samarreta solidària dissenyada pel mateix cantant amb el lema vitalista "Viure és urgent" segueix a la venda en la web www.lacamisetadepau.org i a Correos Market. Amb els beneficis de la venda, CRIS contra el càncer impulsa tres projectes capdavanters de recerca a Vall d'Hebron, on es va tractar Pau Donés.

08/07/2021

El projecte solidari promogut per CRIS contra el càncer, ideat per Help! Ideas Buenas, i amb el suport de JARABE CONTRA EL CÀNCER -el moviment que va començar Pau Donés després del seu diagnòstic- ha tingut un excel·lent acolliment en el primer mes després de l'aniversari de la mort del cantant.

Més de 20 amics del cantant com Pau Gasol, Ricky Rubio, Puyol, Luz Casal, Estopa, Dani Martín, José Antonio Orozco, Jorge Drexler, Carlos Tarque, Dani Rovira, El Langui, Buenafuente, Jordi Évole, Toni Acosta, La Mari, i Amado Donés, pare de Pau, s'han bolcat amb la iniciativa solidària a favor de la recerca del càncer. En tot just un mes, la iniciativa solidària #LaCamisetaDePau ha mobilitzat a la societat espanyola recaptant 350.000€ per a la recerca en càncer que promou CRIS contra el càncer a Vall d’Hebron, on Pau Donés va ser tractat de càncer de còlon.

#LaCamisetaDePau es va presentar el passat 8 de juny de la mà de CRIS contra el càncer, Help! Ideas Buenas i el suport de Jarabe contra el càncer, moviment que va començar Pau Donés després del seu diagnòstic. Després d'un mes del seu llançament, tots els impulsors de l'acció han visitat als investigadors de Vall d'Hebron Institut d'Oncologia per a celebrar l'èxit de la iniciativa i, sobretot, per a recalcar que el projecte continua més viu que mai a www.lacamisetadepau.org, i a Correos Market.

L'acte va comptar amb la presència de Marc Donés, el Dr. Josep Tabernero, director del VHIO i cap del Servei d'Oncologia Mèdica de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, Marta Cardona, directora de CRIS contra el càncer, Jorge Martínez, José María Piera i Belén Solera de Help! Ideas Buenas, i els investigadors i investigadores les línies de les quals es veuran beneficiades: la Dra. Elena Élez, investigadora del Grup de Tumors Gastrointestinals i Endocrins del VHIO i oncòloga mèdica de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron - que va tractar a Pau Donés del seu càncer de còlon-, la Dra. Raquel Pérez López, cap del Grup de Radiómica del VHIO i experta en imatge en immunoteràpia, i el Dr. Joaquín Mateo, cap del Grup de Recerca Traslacional en Càncer de Pròstata del VHIO.

"Hem lliurat els primers 350.000€ i confiem que puguem continuar donant molt més per a continuar ajudant i guanyar al càncer entre tots unint forces", explica Marta Cardona, directora de CRIS contra el càncer, que recalca un clar missatge: "A CRIS, gràcies als nostres socis, empreses col·laboradores i accions solidàries com aquesta, fa 10 anys que financem recerques capdavanteres en benefici de milers de pacients i els tres projectes que financem en el VHIO són d'un altíssim nivell".

Marc Donés, germà de Pau i encarregat de recrear la samarreta amb les tres paraules que el cantant va convertir en un mantra durant els seus últims anys, es va mostrar emocionat per l'impacte de l'acció a favor de la recerca: "Ens sentim molt orgullosos de poder seguir endavant amb la iniciativa que Pau va crear en 2017 JARABE CONTRA EL CÀNCER, per a donar suport a la recerca contra aquesta malaltia; és per això que estem molt agraïts a tot@s els que han col·laborat en aquest projecte i donem les gràcies especialment a totes les persones que han comprat la samarreta per la seva aportació i pel gran afecte que ens han demostrat".

El resultat d'aquesta iniciativa supera les millors expectatives. "Que Pau, un any després de la seva defunció, continuï sent capaç de mobilitzar tanta gent entorn de la celebració de la vida, ho converteix en un cas únic i en algú molt important per a la recerca contra el càncer", afirma Jorge Martínez de HELP! Ideas Buenas.

Per part seva, el Dr. Josep Tabernero, director del VHIO i cap del Servei d'Oncologia Mèdica de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, va agrair la donació a favor de la recerca i va celebrar l'èxit de la iniciativa: "Per a nosaltres és un honor que el llegat de Pau continuï amb iniciatives com aquestes que ens permetran continuar investigant per a avançar en el coneixement d'aquesta malaltia i poder oferir millors tractaments als nostres pacients. Per això, no hi ha paraules per a agrair la generositat de la família de Pau, de CRIS contra el càncer i de la productora Help! Ideas Buenas, que han ideat aquesta campanya per a impulsar la recerca contra el càncer en el VHIO".

Gràcies a l'impuls de la #LaCamisetaDePau, la Dra. Elena Élez aprofundirà en el càncer de còlon, el més diagnosticat a Espanya, amb un projecte de teràpies dirigides en càncer de còlon metastàsic. L'objectiu és proporcionar noves eines clíniques per a un millor diagnòstic i tractament d'una de les formes més agressives de càncer de còlon. "És un dels tumors més freqüents i que  més ha augmentat en incidència els últims anys, particularment en pacients menors de 50 anys. Avui, hem millorat molt el pronòstic dels nostres pacients amb la identificació de biomarcadors moleculars que han permès incorporar teràpies dirigides. El càncer colorectal metastàtic amb mutació en l'oncògen V600E és un tumor amb gran complexitat molecular, pobre pronòstic i amb resistència a teràpies estàndard. No obstant això, avui dia existeixen teràpies dirigides que han demostrat impactar en la supervivència d'aquests pacients, però no tots els pacients responen i a vegades aquestes respostes no són duradores. Els nostres estudis preliminars demostren que existeixen canvis en el genoma de les cèl·lules tumorals i en l'estroma d'aquests tumors que són els que porten a que no existeixi resposta favorable al tractament amb teràpies dirigides o s'acabi desenvolupant resistència a aquestes. Aquest és, per tant, l'objectiu fonamental de la nostra recerca, la identificació d'aquests factors de resistència i, el que és més important, el desenvolupament de noves estratègies terapèutiques que puguin arribar a revertir-les i que això suposi guanyar opcions addicionals de tractament per als nostres pacients".

L'investigador Joaquin Mateo, que desenvolupa una innovadora línia de càncer de pròstata com guardonat d'un Programa CRIS Talent Investigador, explica l'impacte que tindrà aquesta acció en la seva recerca: "Estudiarem signatures, patrons que es repeteixen en l'àmbit genòmic, en mostres de pacients amb càncer de pròstata avançat. Volem veure com aquestes signatures ens identifiquen tumors amb comportaments biològics similars i, sobretot, entendre com en exposar al tumor a diferents tractaments, el tumor i aquestes signatures van evolucionant. L'objectiu a llarg termini és entendre millor el comportament dels tumors a mesura que es tornen resistents a diferents fàrmacs, i així poder plantejar millor l'estratègia de tractament".

La investigadora Raquel Pérez López, guanyadora del Programa CRIS Talent Investigador 2019 amb un projecte d'imatge de precisió per a millorar el tractament del càncer amb immunoteràpia, assegura que "la beca de la Fundació CRIS contra el càncer ens ha permès mantenir i ampliar la nostra línia de recerca en imatge de precisió per a millorar el tractament del càncer i accelerar el desenvolupament de nous fàrmacs. En concret aquesta beca ens permetrà avaluar millor les imatges mèdiques (TC) que se'ls realitza als pacients amb càncer de manera habitual i a més incorporar imatge mèdica funcional (RNM de difusió i perfusió) i dades genòmiques per a poder identificar quins pacients respondran a immunoteràpia i quins no, i identificar abans i de forma més fiable quins pacients estan realment responent a immunoteràpia. L'estudi finançat per la beca CRIS està ja en marxa a l'Hospital Universitari Vall d'Hebron i hem començat a analitzar les primeres dades, identificant canvis en les imatges de RNM de forma molt primerenca després d'iniciar tractament amb immunoteràpia".

Share it:

Notícies relacionades

Professionals

Subscribe to our newsletters and be a part of Campus Life

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.