Vall d’Hebron és l’hospital que més trasplantaments va fer el 2020 de tot l’Estat

El centre que més pulmons ha trasplantat a nivell estatal també és Vall d’Hebron, amb 73.

18/01/2021

Vall d’Hebron és l’hospital que més trasplantaments va fer el 2020 de tot l’Estat: 265. Són dades presentades per l’Organització Nacional de Trasplantaments (ONT) aquest dilluns 18 de gener. Per tipus d’òrgan, Vall d’Hebron és el que més pulmons va trasplantar, concretament 73 (68 d’adults i 5 pediàtrics). A nivell estatal, el 2020 es van fer 2.700 trasplantaments renals, 1.034 hepàtics, 336 de pulmó, 278 cardíacs, 73 de pàncrees i 4 d’intestí, provinents de 1.777 donants morts i 268 vius.

“Tot i la gran dificultat que ens ha causat la COVID-19, Vall d’Hebron i els professionals han fet un gran esforç col·laboratiu per seguir sent el primer centre de trasplantaments de Catalunya, tant en adults com en pediatria”, assegura la Dra. Teresa Pont, coordinadora de Trasplantaments de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, que ha aprofitat per agrair la feina dels equips de trasplantaments i la generositat dels donants.

A més, Vall d’Hebron també és l’hospital de Catalunya que més trasplantaments pediàtrics va fer l’any passat, 47, la xifra més alta feta mai per un centre català. De fet, Vall d’Hebron és l’únic centre de Catalunya acreditat per realitzar trasplantament hepàtic, cardíac, pulmonar i intestinal en població pediàtrica. A nivell estatal el 2020 també es va establir el rècord de 197 trasplantaments en nens i nenes.

Share it:

Notícies relacionades

Related activities

Introducción a la hidrocefalia y alteraciones de la dinámica de LCR

09/02/2024 - 09:00
More information

XIX Curso teórico-práctico de Ecocardiografía básica y avanzada en medicina de urgencias, intensiva y anestesia

09/16/2024 - 09:00
Cardiología, Medicina Intensiva, Anestesia y Reanimación, Neurología
More information

Fundamentos fisiopatológicos de la hipoxia tisular y monitorización del aporte cerebral de oxígeno

09/30/2024 - 09:00
Facultativos especialistas, residentes y personal de enfermería interesados ​​en el manejo del paciente neurocrítico
More information

II Curso CARE ME

10/03/2024 - 08:45
Cardiología y Nefrología
More information

Subscribe to our newsletters and be a part of Campus Life

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.