‘Eso que tú me das’, l’últim llegat de Pau Donés

Part de la recaptació dels productors es destinarà al Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus per dur a terme nous projectes d’investigació contra el càncer.

27/09/2020

Des que fa cinc anys a Pau Donés, cantant i líder de Jarabe de Palo, se li va diagnosticar un càncer de còlon, va tenir clar que volia ser un exemple per a molts altres pacients. Sempre amb un somriure als llavis, el carismàtic cantant no se’n va amagar mai i sempre va voler transmetre un missatge d’optimisme i esperança. I ho va fer amb la seva música i amb entrevistes en les quals una vegada rere l’altra recordava la importància de gaudir de la vida.

El seu últim missatge ens arriba ara, mesos després que morís a casa seva, a la Vall d’Aran, el juny d’aquest mateix any. Sabent que ja encarava la recta final de la seva malaltia, Pau Donés va telefonar al periodista Jordi Évole i li va explicar que tenia una última idea. Eso que tú me das és el nom de la cançó amb què es va avançar l’últim àlbum de Jarabe de Palo, però també el d’un documental que s’estrenarà el proper 30 de setembre, en el qual es recull la conversa que en Pau i en Jordi van mantenir quinze dies abans de morir. Un llegat generós on el cantant torna a donar una lliçó de vitalitat, explicant les seves últimes reflexions personals, sabent que li quedaven molt pocs dies de vida. Aquesta entrevista que fora de focus en Pau volia donar sense motius, ni estrenes, ni discos, aquesta última entrevista en què només volia parlar de la vida.

“Crec que és un documental que ajudarà molta gent, tant pacients com famílies i els mateixos sanitaris. En Pau sempre va voler desestigmatitzar aquesta malaltia, i un dels grans estigmes és precisament la fase de la malaltia en la qual es fa aquesta entrevista”, explica la Dra. Elena Élez, que va ser l’oncòloga de Pau Donés i que recorda la gratitud immensa que en tot moment expressava el carismàtic cantant. “Sens dubte la gran frase que em quedo d’aquest documental és precisament el seu títol, Eso que tú me das, perquè ho resumeix tot”, finalitza la Dra. Élez 

“En Pau no és la primera persona que fa visible aquesta malaltia, però sí la primera que ho fa en un moment en què se sol amagar. Quan em va demanar de fer aquest documental, un dubte que em va envair és si serà útil per a altres pacients. Parlant amb la Dra. Elena Élez, ella em va aclarir aquests dubtes i em va animar a continuar endavant”, va explicar Jordi Évole durant la roda de premsa de presentació del documental, que va recalcar la importància de com Pau Donés es va mostrar tal com és, sense por. “I, malgrat l’arrencada tímida, al final tot va fluir i va ser màgic. És cert que quan descobreixes l’aspecte d’en Pau t’impressiona en aquell moment, però al cap de cinc minuts t’ha passat i ja ets dins del seu discurs”, va afegir el periodista. A l’estrena del documental han estat presents tots els professionals sanitaris que van assistir en Pau Donés i investigadors que es beneficiaran de la donació de part de la recaptació del documental Eso que tú me das

El documental, que ja va tenir una gran acollida al Festival de Màlaga, celebrat recentment, i que avui s’ha presentat de manera prèvia als professionals sanitaris, es podrà veure en més de 200 sales de cinema de tot Espanya i la part de la recaptació dels productors –Producciones del Barrio i Atresmedia– es destinarà al Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus per dur a terme nous projectes d’investigació contra el càncer, que realitzarà en concret el Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO).

Pau Donés ens ha agraït en moltes ocasions el nostre treball de recerca i la tasca de tots els sanitaris amb gestos solidaris, concerts i cançons. Nosaltres, avui més que mai, des de Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus agraïm un cop més a en Pau la seva dedicació i l’enorme tasca i el llegat que deixa per a la investigació del càncer, en definitiva, ¡Eso que tú me das! Gràcies Pau, per tot i per tantes coses.

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Campus Life

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.