Inaugurem la nova Unitat d’Hemodiàlisi de l’Hospital General

El Dr. Albert Salazar, gerent de Vall d’Hebron, i el Dr. Antonio Roman, director assistencial, han inaugurat les noves instal·lacions de la Unitat d’Hemodiàlisi.

17/09/2020

La nova Unitat d’Hemodiàlisi compta amb un total de 14 llits (abans n’hi havia 11) distribuïts d’una manera més òptima en un espai molt més ampli, modern i lluminós a la planta vuitena de l’Hospital General, que representa una millora substancial respecte a l’antiga Unitat. “Aquesta nova unitat ens ajudarà a buscar l’excel·lència, la humanització i la proximitat en el tractament del malalt crònic renal”, ha afirmat el Dr. Albert Salazar, gerent de Vall d’Hebron, en el decurs de la inauguració. “El disseny del nou espai està pensat per procurar el màxim benestar i comoditat dels pacients que reben tractament d’hemodiàlisi i dels professionals que hi treballen”, ha destacat el Dr. Daniel Seron, cap del Servei de Nefrologia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron.

L’antiga distribució separava els llits en dues sales per poder oferir servei de diàlisi als pacients amb hepatitis B i C sense perill d’infectar els altres pacients. En l’actualitat, els casos d’hepatitis B són molt puntuals i l’hepatitis C està pràcticament eradicada. La divisió en dues sales provocava, però, que un sol pacient amb el virus deixés inoperatius la resta dels llits de la sala fins que el pacient marxés i es desinfectés la instal·lació. La nova Unitat d’Hemodiàlisi  encabeix 12 dels 14 llits en l’espai principal, amb un sol control d’infermeria. “A més comptem amb dues habitacions amb aïllament total que permeten aplicar els tractaments de la Unitat d’Hemodiàlisi a pacients amb malalties potencialment transmissibles com el virus de l’hepatitis B o la COVID-19 sense contagiar a la resta de persones”, explica la Dra. Maria Eugènia Espinel, cap de la Unitat d’Hemodiàlisi.  “Avui inaugurem un espai estructural pensat en els pacients que atén, es tracta de malalts crònics que es passen molts dies i moltes hores en aquesta unitat”, ha valorat  Jose Maria Cabezali, adjunt d’Infermeria: “el nou espai va de la mà de canvis en les dinàmiques de treball i de potenciar el treball en equip”.  

Les instal·lacions disposen d'un control d'infermeria, despatxos, un magatzem i un taller de reparació de les màquines de diàlisi, que s'han renovat. També s'ha traslladat a la planta vuitena la planta d'hospitalització de nefrologia clínica, la Unitat de Diàlisi Peritoneal i s'ha posat en marxa una nova Unitat d'Atenció a la Insuficiència Renal Avançada. "Es va crear un grup de treball multidisciplinari per detectar les línies de millora aplicables a aquesta nova Unitat d'Hemodiàlisi, de les quals hem prioritzat tres: millorar la comunicació entre l'equip assistencial, una digitalització de la programació dels pacients de la unitat i l'estandardització del magatzem i la sala de monitors", ha explicat Montse Sevillano, infermera supervisora de la Unitat d'Hemodiàlisi.

La Unitat d’Hemodiàlisi  de Vall d’Hebron facilita el tractament de diàlisi als pacients ingressats a l’Hospital i compta amb un programa de crònics per a pacients ambulatoris amb patologia complexa que no són tributaris de tractament als centres de diàlisi. També realitza, a més de la diàlisi, altres tècniques extracorpòries: plasmafèresi per filtració, plasmafèresi per separació, immunoadsorció, leucocitoafèresi, LDL-afèresi, suport hepàtic extracorpori amb la tècnica MARS (Molecular Adsorbent Recirculating System), hemoperfusió amb polimixina per al tractament de la sèpsia i en pacients amb insuficiència respiratòria aguda secundària a dermatomiositi, hemodiafiltració amb reinfusió endògena i depuració de cadenes lleugeres en pacients amb mieloma. Una altra funció de la Unitat d’Hemodiàlisi és donar suport a l’UCI en les tècniques contínues.

Vídeos:

Presentació de la nova Unitat d'Hemodiàlisi del Vall d'Hebron

Línies de millora de la nova Unitat d'Hemodiàlisi del Vall d'Hebron

 

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Campus Life

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.