El casal infantil científic en línia de Vall d'Hebron està obert a tothom!

Aquest estiu, el casal infantil “Som científics” per als fills i filles dels professionals de Vall d’Hebron s’ha fet en línia. A partir d’avui compartim també en línia les activitats del casal amb tota la ciutadania.

04/08/2020

Aquest estiu en comptes de realitzar el casal infantil “Som científics” de la manera presencial com vam fer l’any passat amb els fills i filles dels professionals de Vall d’Hebron, ens hem adaptat als temps actuals i hem fet un casal científic en línia de la mà de Funbrain. Durant quatre setmanes del mes de juliol hem proposat activitats relacionades amb la recerca i la salut per tal de seguir potenciant el pensament crític, despertar la curiositat i promoure el coneixement de la salut entre els infants d’una manera amena i fent coses noves!

Cada setmana hem enviat per mail una activitat que els professionals podien fer amb els seus fills i filles a casa. Cada activitat tenia una petita introducció teòrica, un experiment senzill i un exercici teòric amb els quals els infants han pogut conèixer el mètode científic, les parts del cos humà, què és una cèl·lula o perquè serveixen els medicaments.

La Felicidad Valencia, infermera pediàtrica de Vall d’Hebron, ha realitzat algunes de les activitats amb les seves filles, la Mar i la Vera, de 7 i 5 anys, i això és el que explica sobre la seva experiència: "Volíem fer activitats científiques a casa i que les nenes gaudissin. A través de les fitxes del casal "Som científics" ha estat senzill i divertit. Moltes gràcies, Funbrain i Vall d'Hebron!!!".

 

A partir d’avui compartim aquestes activitats amb tothom

Volem que pugueu gaudir amb els vostres fills i filles de la divertida experiència d’aprendre ciència jugant. Aquí teniu una explicació de les quatre activitats que us proposem: 

 

Observar per descobrir

Amb aquesta activitat els infants poden conèixer el mètode científic i realitzar un experiment amb llet, colorants i sabó per observar el fenomen de la tensió superficial i aprendre a aplicar el mètode científic i fer hipòtesis.

El cos humà

S’expliquen les parts del cos humà, els òrgans que tenim i les seves funcions. Per l’experiment que es proposa cal un ou, una carmanyola i aigua i serveix per entendre que el cervell és un òrgan molt delicat i que està protegit pel crani i per un líquid (líquid cefaloraquidi). A l’activitat escrita els infants han de situar cada òrgan a la part corresponent del cos humà.

La cèl·lula

Amb aquest taller els nens i les nenes poden conèixer que és una cèl·lula, la diferència entre la cèl·lula vegetal i l’animal i les seves parts. Amb l'experiment els infants poden extreure l'adn de les maduixes i en l’activitat escrita han d'indicar les diferents parts d’una cèl·lula animal i una vegetal. 

Medicaments i vacunes

L’activitat explica els motius pels quals emmalaltim, perquè serveixen els medicaments, les parts d’un medicament i les diferents vies d’administració. L’experiment tracta de fer esferificacions perquè entenguin com són les càpsules i el procés d’encapsular un medicament. L’activitat escrita tracta d’analitzar el prospecte d’un medicament que tinguin a casa.

 

Descarrega't la FITXA D’ACTIVITATS per realitzar el casal científic.

I ens encantaria saber el resultat dels experiments! Per això us proposem que feu alguna fotografia mentre els infants els realitzen i la publiqueu etiquetant-nos a Instagram @vallhebroncampus o a Twitter @vallhebron.

 

Esperem que gaudiu de la ciència durant l’estiu!

Share it:

Notícies relacionades

Related activities

ECMOBARNA - ECPR Curso avanzado de reanimación cardiopulmonar extracorpórea

Unidad de Cuidados Intensivos (UCI) Hospital General - 3a Planta Hospital Universitario Vall d’Hebron Pg. de la Vall d\\\'Hebron, 119, 08035 Barcelona
04/05/2024 - 10:00
Médicos con experiencia en el tratamiento de pacientes críticos y del soporte con ECMO que tengan competencia en canulación percutánea ecoguiada. - Enfermeras que trabajen en unidades de críticos con experiencia en dispositivos de soporte vital extracorpóreo.
More information

I Jornada d’abordatge clínic en malalties infeccioses

04/17/2024 - 16:00
Dirigit a residents de qualsevol especialitat.
More information

Curso de introducción a la metodología estadística en investigación en salud

Online
04/22/2024 - 09:00
El curso de Introducción a la Metodología Estadística en Investigación en Salud está dirigido a personas que quieren empezar a investigar en el ámbito de las ciencias de la salud y tienen conocimientos básicos previos en estadística.
More information

III Curso TEA a lo largo de la vida

04/25/2024 - 09:00
Psiquiatras, psicólogos y cualquier profesional vinculado a la salud mental.
More information

Subscribe to our newsletters and be a part of Campus Life

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.