Vall d’Hebron expressa el seu condol per la mort de Pau Donés

El músic i cantant havia col·laborat en moltes ocasions amb accions solidàries per la recerca de Vall d'Hebron.

08/06/2020

El Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus lamenta la mort del músic i cantant Pau Donés, que ha mort avui després d’anys lluitant contra el càncer.

Des que va rebre el diagnòstic, el 2015, Pau Donés va ser un exemple de lluita i va col·laborar amb Vall d’Hebron per donar a conèixer la realitat de la malaltia. Era un dels nostres Amics de Vall d’Hebron més il·lustres –els Amics de Vall d’Hebron són les persones que fan una donació periòdica per tal de col·laborar amb la recerca i l’assistència a la nostra institució-. En la mateixa línia, Pau Donés i el director de cinema Albert Solé van treballar durant mesos en col·laboració amb el Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus en la realització del documental “Jarabe contra el càncer”, que volia ser un retrat de la lluita del cantant contra el càncer de còlon i, alhora, una fotografia de com és el dia a dia dels pacients i professionals que conviuen amb aquesta malaltia. Gairebé mig miler de persones van assistir el 2017 a la preestrena del documental, que es va mostrar a la Nit Solidària Vall d’Hebron, un acte organitzat per la Conselleria de Salut i el Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus amb la col·laboració de Minimal Films, el Grup Balañá i TV3.

Des de l’any 2015, Pau Donés i la seva banda, Jarabe de Palo, han celebrat fins a sis concerts solidaris per recaptar fons per a la recerca en càncer que es fa a Vall d’Hebron. Els últims dos concerts, titulats “Jarabe i els seus músics contra el càncer”, van tenir lloc el desembre de 2019, mesos després d’haver anunciat públicament la seva retirada dels escenaris. Pau Donés va tocar amb 19 músics que en algun moment dels últims 23 anys havien posat música a les cançons de la banda.

La vinculació del músic i cantant amb Vall d’Hebron ha anat, però, encara més enllà. El passat 21 de maig de 2020 es va celebrar per streaming l’acte de final de residència dels 127 residents que enguany han acabat la seva formació a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. Un cop finalitzats els parlaments, es va revelar per sorpresa que Pau Donés era padrí de la promoció, juntament amb el periodista Jordi Évole. El músic va enviar un missatge d’agraïment a tots els professionals sanitaris per l’ingent esforç fet durant la pandèmia de la COVID-19.

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Campus Life

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vhebron.net, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.