La Unitat d’Hemodiàlisi de l’Hospital General estrena unes noves instal·lacions que ofereixen més comoditat i benestar als pacients

La nova Unitat té dues habitacions aïllades per si un pacient amb virus necessita diàlisi.

03/06/2020

Des del passat divendres 22 de maig, l’Hospital General de Vall d’Hebron compta amb una nova Unitat d’Hemodiàlisi. Es tracta d’un espai molt més ampli, modern i lluminós, que millora substancialment les instal·lacions de l’anterior ubicació.

Com explica el Dr. Daniel Seron, cap del Servei de Nefrologia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, “les noves instal·lacions s’han dissenyat pensant en la comoditat i el benestar del pacient que necessita tractament d’hemodiàlisi i dels professionals que hi treballen.”

La nova Unitat compta amb 14 llits (l’anterior en tenia 11) distribuïts d’una manera més òptima. L’antiga distribució separava els llits en dues sales per poder oferir servei de diàlisi als pacients amb hepatitis B i C sense perill d’infectar els altres pacients. Avui dia, però, els casos d’hepatitis B són molt puntuals i l’hepatitis C està pràcticament eradicada. La divisió en dues sales provocava, però, que un sol pacient amb el virus deixés inoperatius la resta dels llits de la sala fins que el pacient marxés i es desinfectés la instal·lació. “Ara, 12 dels 14 llits actuals es troben en l’espai principal i els altres dos tenen la seva pròpia habitació aïllada per si arriba un pacient amb el virus de l’hepatitis B, de la COVID-19 o altres infeccions, sense risc d’infectar la resta de persones”, afirma el Dr. Daniel Seron.

Les instal·lacions també compten amb un control d’infermeria, despatxos, un magatzem i un taller de reparació de les màquines de diàlisi.

Quin tipus de pacients atén la Unitat?

La Unitat facilita el tractament de diàlisi als pacients ingressats a l’Hospital i també compta amb un programa de crònics per a pacients ambulatoris amb patologia complexa que no són tributaris de tractament als centres de diàlisi.

A part de la diàlisi, a la Unitat es fan altres tècniques extracorpòrees: plasmafèresi per filtració, plasmafèresi per separació, immunoadsorció, leucocitoafèresi, LDL-afèresi, suport hepàtic extracorpori amb la tècnica MARS (Molecular Adsorbent Recirculating System), hemoperfusió amb polimixina per al tractament de la sèpsia i en pacients amb insuficiència respiratòria aguda secundària a dermatomiositi, hemodiafiltració amb reinfusió endògena i depuració de cadenes lleugeres en pacients amb mieloma. A més, des de la Unitat d’Hemodiàlisi es col·labora i es dona suport a l’UCI en les tècniques continues.

Share it:

Notícies relacionades

Professionals

Subscribe to our newsletters and be a part of Campus Life

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.