Celebrem un webinar sobre Síndromes de Sensibilització Central en l’era post-COVID-19

S'hi han abordat diferents temes d'avenços d'actualitat en la recerca biomèdica i clínica.

13/05/2020

El grup de Fatiga Crònica de la Unitat d'Experiència en Síndromes de Sensibilització Central de l'Hospital Universitari Vall d’Hebron, dirigit pel Dr. José Alegre i el Dr. Jesús Castro, coincidint amb el dia mundial d'aquestes malalties, que se celebra el 12 de maig, ha organitzat, conjuntament amb l'Associació de pacients ACAF, un mini-simposi (webinar) via telemàtica/en línia titulat “Síndromes de Sensibilització Central en l'era post-COVID-19”, en què han participat cinc ponents experts que han abordat diferents temes d'avenços d'actualitat en la recerca biomèdica i clínica de la Síndrome de Fatiga Crònica‐Encefalomielitis Miàlgica, Fibromiàlgia i Sensibilitat Química Múltiple en l'era post-COVID-19.

En primer lloc, el Dr. José Alegre, referent del grup de fatiga crònica de la Unitat Especialitzada de Síndromes de Sensibilització Central a Vall d’Hebron, ha abordat la síndrome de fatiga post-viral, que ha estat estudiat en uns altres coronavirus previs (SARS i MERS), i la importància que tindria un estudi epidemiològic i clínic en pacients que han patit la COVID-19. Així mateix, ha posat l'accent que els pacients amb Síndrome de Fatiga Crònica‐Encefalomielitis Miàlgica, després de la infecció per SARS-CoV-2, podrien presentar un empitjorament dels seus símptomes amb un temps de recuperació més lent. La Dra. Elisa Oltra, de la Universitat de València, ha explicat l'impacte i la significació de l'estudi de retrovirus endògens en aquests pacients. El Dr. Castro, del Grup de Fatiga Crònica del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), ha exposat els últims resultats de l'estudi entre l'associació del ritme circadiari “rellotge biològic” i la disfunció autonòmica en pacients amb Síndrome de Fatiga Crònica‐Encefalomielitis Miàlgica. La fisioterapeuta i psicòloga de la Unitat Especialitzada de Síndromes de Sensibilització Central de Vall d’Hebron, Mayte Serrat, ha parlat de la importància del tractament multicomponent (educació en neurociència del dolor, exercici físic terapèutic, grupal i personalitzat i tècniques de relaxació en pacients amb fibromiàlgia). Finalment, el Dr. Joaquim Fernández Solà, de la Unitat Especialitzada de Síndromes de Sensibilització Central de l'Hospital Clínic de Barcelona, ha comentat l'impacte que podria tenir la COVID-19 en els pacients amb Sensibilitat Química Múltiple.

El mini-simposi ha estat tot un èxit, amb gran participació i molt comentat a les xarxes socials.

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Campus Life

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.