Per lluitar contra la COVID-19, rentar-se les mans és més important que mai

A Vall d’Hebron ens unim un any més al Dia Mundial de la Higiene de Mans, el 5 de maig.

04/05/2020

Des de l’any 2009 l’OMS impulsa el Dia Mundial de la Higiene de Mans. Aquest any 2020 la pandèmia de la COVID-19 ha permès fer visible per a molta gent que la pràctica de la higiene de mans és una de les mesures més eficaces en el control i prevenció de les infeccions, tant entre els professionals sanitaris i els pacients com entre la població en general.

Tal i com explica Carme Ferrer, infermera supervisora de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, “ens fem ressò d’aquest dia mundial per tal que la pràctica de la higiene de mans es mantingui en el temps i es prioritzi en tots els centres assistencials, sanitaris i socials com a objectiu fonamental de la qualitat en les cures diàries i per a la prevenció de les infeccions i la disseminació de virus com el SARS-CoV-2.”

Un Dia Mundial dedicat als professionals de la infermeria i la llevadoria

L’atenció neta, que inclou una higiene de mans correcta, així com la funció cabdal que tenen els professionals de la infermeria i la llevadoria per aconseguir-ho, és l’objectiu principal de la campanya del 5 de maig d’aquest any. La idea és unir esforços amb l’Any dels Professionals de la Infermeria i la Llevadoria que l’OMS ha declarat per al 2020, per tal de reconèixer la seva contribució decisiva a l’enfortiment de la qualitat dels sistemes sanitaris.

És per això que la campanya insta tots els professionals de la salut i altres grups clau que s’uneixin a reconèixer la tasca del personal de la infermeria i la llevadoria, per apoderar-los per salvaguardar la seguretat dels pacients i les seves famílies i d’altres professionals mitjançant la prevenció de les infeccions relacionades amb l’assistència sanitària. En el camp de la llevadoria, específicament, la bona pràctica d’higiene dels professionals és primordial per a la cura de les mares i els seus nadons.

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Campus Life

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.