El Síndic de Greuges visita Vall d’Hebron per la situació de l’hospital arran del coronavirus

Ha felicitat la direcció i els professionals de Vall d’Hebron per la feina feta, i els ha encoratjat a seguir vetllant per la salut de la ciutadania.

15/04/2020

Rafael Ribó, Síndic de Greuges, acompanyat per Josep Maria Argimon, Director Gerent de l’Institut Català de la Salut (ICS), i Jordi Armengol, Director de l’Àrea Integral Barcelona Nord, ha visitat avui l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i el Pavelló d’Esports de Vall d’Hebron per informar-se sobre la gestió del coronavirus i la situació actual de la crisi sanitària.

En primer lloc han assistit a la reunió diària de les 9 hores en la qual el Dr. Albert Salazar i el Dr. Antonio Roman, Gerent i Director Assistencial de l’Hospital respectivament, s’adrecen a tots els caps de servei i comandaments d’infermeria de manera presencial i telemàtica per actualitzar les últimes dades i, des de fa uns dies, planejar la transició cap al retorn a la nova normalitat i la convivència de dos hospitals en un (COVID-19 i no COVID-19) dels propers mesos.

Tot seguit s’ha reunit amb l’equip de crítics, on li han explicat a fons la transformació de Vall d’Hebron per esdevenir un hospital COVID-19, i concretament la reconversió d’espais en punts d’UCI. Així mateix, s’han analitzat les dades de pacients a la UCI, que comencen a baixar però encara no dibuixen un escenari de relaxació.

Per últim, ha visitat el Pavelló d’Esports de Vall d’Hebron, que gràcies a la seva bona ubicació i als serveis del que s’ha dotat, actua com una extensió de l’hospital. Allà ha pogut observar que el nombre de pacients encara no és elevat, però se li ha explicat que jugarà un paper important en la transició dels propers mesos.

Rafael Ribó ha felicitat la direcció i els professionals de Vall d’Hebron per la feina feta, i els ha encoratjat a seguir vetllant per la salut de la ciutadania i a mantenir l’esperit de fraternitat sorgit amb el coronavirus en el futur.

La visita de la comitiva ha continuat al CAP Magòria i, posteriorment, a l’Hotel Melià Sarrià, on el Síndic s’ha interessat pel procés d’ingrés i seguiment dels pacients, entre d’altres de Vall d’Hebron, un cop deixen l’hospital i necessiten condicions específiques d’aïllament durant uns dies abans de tornar a casa.

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Campus Life

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.