Empoderament, aprofitar les oportunitats i motivació: sent el missatge de les professionals de Vall d’Hebron el 8-M

La Dra. Patricia Pozo, la Dra. Cristina Saura, la Dra. Marta Ribasés i Estefania Anguita, investigadora predoctoral, reflexionen com a dones científiques

06/03/2020

Apostar per les oportunitats que es presenten, motivació per aconseguir els objectius i empoderament per tal d’accedir als càrrecs de responsabilitat als hospitals i centres de recerca. Són els missatges que transmeten en aquest vídeo, coincidint amb el Dia Internacional de la Dona, la Dra. Patricia Pozo Rosich, cap de la Unitat de Cefalea de Vall d’Hebron, cap del Grup de Recerca en Cefalea i Dolor Neurològic del VHIR i responsable del Migraine Adaptive Brain Center; la Dra. Cristina Saura, cap de la Unitat de Mama del Servei d'Oncologia i investigadora principal del Grup de Recerca en Càncer de Mama del VHIO;  la Dra. Marta Ribasés, investigadora principal del Grup de Recerca en Psiquiatria, Salut Mental i Addiccions del VHIR, i Estefania Anguita, investigadora predoctoral del Grup de Recerca Biomèdica en Tumors de l'Aparell Digestiu del VHIR.  

“Jo he sentit a vegades que he tingut oportunitats a les que he decidit renunciar perquè la meva carrera professional creixia alhora que meva vida personal i familiar”, reconeix la Dra. Cristina Saura, que destaca: “les oportunitats hi són i som nosaltres les que hem de decidim si volem apostar per elles”.

La Dra. Marta Ribasésreconeix que “és cert que els càrrecs de responsabilitat als centres de recerca i hospitals estan majoritàriament ocupat per homes, però el que hem de fer les dones és empoderar-nos i presentar-nos a les places a les quals estem totalment capacitades”, anima.

 “M’agradaria que en el futur hi hagi més nenes amb la il·lusió d’arribar a llocs de feina com el meu, a hobbies, diria jo, ja que treballar en alguna cosa que t’agrada és la primera motivació per aconseguir el que et proposes”, reflexiona la Dra. Patricia Rosich.

Com a estudiant predoctoral i membre d’una nova generació, Estefania Anguita ha observat que les dones són més nombroses en aquesta etapa, “però quan mires cap a dalt el nombre de nois és més gran i les noies va disminuint”.

Share it:
Professionals

Subscribe to our newsletters and be a part of Campus Life

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.