El curs Medfetal sobre Ecografia Obstètric-Ginecològica compleix 25 edicions

El curs s'ha consolidat com un clàssic per a professionals en obstetrícia i ginecologia en període de formació i especialistes que desitgen un reciclatge.

27/01/2020

Vall d’Hebron ha acollit la 25a edició del curs Medfetal sobre Ecografia  Obstètric-Ginecològica, dirigit a professionals en obstetrícia i ginecologia en període de formació i a especialistes que desitgen un reciclatge en aquest àmbit. Del 21 al 24 de  gener, els participants al curs han repassat els conceptes fonamentals de l’ecografia obstètric-ginecològica de forma dinàmica i amena a través de sessions teòriques, visualització d’imatges per a autotest i realització de live scan de les principals ecografies. “És un curs obert a professionals de tot l’Estat i d’altres països, que al llarg de 25 edicions s’ha convertit en un clàssic”, explica la Dra. Sílvia Arévalo, cap de la Secció de Medicina Fetal.

Per a la Dra. Teresa Higueras, del Servei d’Obstetrícia i Ginecologia, la clau de l’èxit del curs és el seu caràcter eminentment pràctic: “Els participants poden preguntar i veuen moltíssimes imatges d’ecografies, expliquem de forma general tot el que abraça aquest àmbit, de la normalitat a les patologies o malformacions que poden trobar-se”. Tant la Dra. Sílvia Arévalo com la Dra. Teresa Higueras, que han dirigit i coordinat aquesta 25a edició juntament amb la Dra. Carlota Rodó, de la Unitat de Medicina Fetal, destaquen que el curs va ser pioner en molts aspectes. El curs Medfetal sobre Ecografia  Obstètric-Ginecològica va ser un dels primers de l’Estat, per exemple, en introduir el role playing per donar notícies adverses. Enguany la psicòloga de Vall d’Hebron  Lola Cabrera, experta en dol perinatal, ha impartit un workshop en comunicació mèdic-pacient.

Aquesta 25a edició també ha dedicat espai als avenços en ecografia obstètric-ginecològica i a l’ecografia en 3D i 4D. “Es tracta que els professionals que participen en el curs Medfetal sobre Ecografia  Obstètric-Ginecològica vegin moltes imatges per tal de poder desxifrar-les, el fet de ser un hospital de Vall d’Hebron, que cada any atén una gran varietat de casos, ens dóna eines en aquest sentit”, defensa la Dra. Teresa Higueras. En el cas dels professionals en procés de formació, aquest curs posa les bases amb les nocions fonamentals, i en el dels especialistes que ja compten amb més experiència, els permet actualitzar-se i repassar conceptes. 

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Campus Life

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.