Investén premia a dues infermeres del Vall d’Hebron

Del 20 al 22 de Novembre va tenir lloc a Barcelona la XXIII Trobada Internacional d’Investigació en Cures (Investén), organitzat per la Unitat d’Investigació en Cures de Salut del Institut de Salut Carlos III.

10/12/2019

Del 20 al 22 de Novembre va tenir lloc a Barcelona la XXIII Trobada Internacional d’Investigació en Cures (Investén), organitzat per la Unitat d’Investigació en Cures de Salut del Institut de Salut Carlos III.

En aquesta nova edició van participar més de 500 professionals d’infermeria vinculats a la recerca en cures de més de 14 països. En la trobada d’aquest any s’han presentat resultats de gairebé 40 treballs de recerca i les investigacions en cures més innovadores en l’àmbit internacional en aquest fòrum de difusió i debat, on s’han abordat temes clau de les cures com la seva avaluació, la interoperabilitat de les dades de salut i la divulgació.

 

Dues infermeres han rebut premis en modalitats diferents

 

Laia Ventura Expósito, investigadora principal del Grup de Recerca Multidisciplinari d’Infermeria del VHIR i Antonia Arreciado, coautora i professora de la UAB han rebut el premi a millor comunicació amb més impacte clínic pel treball: “Necessitats i estratègies de participació de les cures diàries del pacient crític segons la família”.

El treball, de caire qualitatiu, va tenir com a objectiu conèixer les necessitats i estratègies de participació proposades pels familiars dels pacients ingressats a la unitat de cures intensives de  l'Hospital de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats. Els principals resultats destaquen la necessitat d'implicació en les cures diàries del pacient crític per part de la família i fer-ho mitjançant el suport d’una infermera facilitadora i coordinadora de les cures.

Rosa Casado Fernandez, infermera de les consultes externes de Cirurgia Vascular de l’Hospital Vall d’Hebron ha estat guardonada amb el primer premi al Pòster: “Eficàcia d’un programa d’intervenció infermera en consultes externes per a pacients amb úlceres vasculars”

Es tracta d’un assaig clínic amb el qual es pretén demostrar l’efectivitat de la intervenció infermera en pacients afectats de lesió en extremitats inferiors, amb relació al nivell de satisfacció del pacient, millora de la seva qualitat de vida, la disminució de les complicacions de les lesions i la consegüent disminució del consum de recursos sanitaris.

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Campus Life

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.