El Servei de Ginecologia és l’únic de l’Estat de la seva especialitat que participa en el projecte IMPRICA

Vall d’Hebron va implementar l’any 2017 la Via Clínica de Recuperació Intensificada en Cirurgia Abdominal (via RICA) per a l’abordatge de la cirurgia del càncer d’ovari. Aquest protocol de recuperació intensificada es va validar amb un assaig clínic pioner en l’àmbit mundial liderat per Vall d’Hebron que en els pròxims mesos es presentarà els resultats definitius.

07/02/2019

La Unitat de Ginecologia Oncològica i Patologia del Tracte Genial Inferior del Servei de Ginecologia de Vall d’Hebron va implementar l’any 2017 la Via Clínica de Recuperació Intensificada en Cirurgia Abdominal, coneguda com via RICA, per a l’abordatge de la cirurgia del càncer d’ovari. Actualment, no només forma part del Pla d’Implementació Nacional de la via RICA (IMPRICA 2018), sinó que és l’únic Servei de Ginecologia de l’Estat que participa en aquest projecte. Els altres 29 hospitals participen a través d’altres especialitats quirúrgiques, sobretot, cirurgia digestiva. 

El Pla d’Implementació Nacional de la Via RICA (IMPRICA 2018) és un projecte desenvolupat pel Grup Espanyol de Rehabilitació Multimodal (GERM) en el qual s’especifiquen els protocols a seguir per la posada en marxa de la Via Clínica de Recuperació Intensificada en Cirurgia Abdominal (RICA) al nostre país amb la finalitat de crear centres d’excel·lència en recuperació intensificada. 

La implantació de la via RICA comporta una visió global del procés assistencial des del diagnòstic fins a l’alta hospitalària dotant als professionals d’un conjunt d’estratègies que s’apliquen durant el preoperatori, la intervenció i el postoperatori amb l’objectiu de reduir el temps d’ingrés al centre, disminuir l’estrès de la pacient, afavorir la seva recuperació i minimitzar les complicacions posteriors a la cirurgia. Tot això  es tradueix en una pràctica clínica més segura i eficient gràcies al treball multidisciplinari de diferents unitats: Cirurgia, Anestesia, Infermeria i Nutrició. 

Respecte a les unitats multidisciplinàries, que és un dels requisits que han de complir els hospitals que formen part d’aquest projecte, Vall d’Hebron compta des de l’any 2014 amb un equip consolidat format per 11 professionals i l’expectativa és convertir-se en un grup d’excel·lència. 

Aquest protocol de recuperació intensificada es va validar amb un assaig clínic pioner en l’àmbit mundial liderat per Vall d’Hebron del qual es van avançar dades l’any 2017 i que ja ha finalitzat. En els pròxims mesos es presentaran els resultats definitius. 

Per altra banda, el treball de l’equip de Ginecologia de Vall d’Hebron ha estat reconegut per INNÒBICS, el programa d’innovació de l’Institut Català de la Salut. El projecte IMAGINA (Implantació i Manteniment de Rehabilitació i Abordatge Multimodal en les pacients de Cirurgia Ginecològica Abdominal) és un dels 6 projectes seleccionats per la seva implementació i està coordinat pel Dr. José Luis Sánchez Iglesias, metge adjunt de la Unitat de Ginecologia Oncològica i Patologia del Tracte Genital Inferior del Servei de Ginecologia de Vall d’Hebron.

Share it:

Notícies relacionades

Professionals

Subscribe to our newsletters and be a part of Campus Life

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.