Vall d’Hebron ha mostrat les seves innovacions en salut a Healthio 2018

Vall d’Hebron ha presentat les seves innovacions en salut a Healthio 2018, l’espai d’innovació en salut que s’ha celebrat al recinte firal de Montjuïc de Barcelona entre el 16 i el 18 d’octubre.

17/10/2018

Healthio 2018 ha tornat a aplegar professionals, gestors i pacients en un esdeveniment per compartir les experiències més innovadores en el camp de la salut. D’una banda, l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i l’Hospital Clínic de Barcelona han participat amb un mateix estand amb el lema ‘Fem equip per la medicina del futur’. Els dos centres han volgut mostrar la seva aposta per una assistència, recerca i docència de primer nivell, a partir de la col·laboració entre els seus professionals. La participació conjunta a Healthio també té per objectiu reflexionar sobre com ha de ser l’hospital del futur i visualitzar com està canviant la relació amb els pacients, amb l’empoderament com a eix vertebrador.

En aquest sentit, el Dr. Vicenç Martínez Ibáñez, gerent de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron ha explicat que “a Vall d’Hebron treballem per implementar el xip de la innovació a tots els nivells, ja siguin zeladors, personal de cuina, infermeres o metges. Com a professionals, treballem per aconseguir una medicina proactiva, no reactiva”. El Dr. Martínez Ibáñez ha assenyalat també que la tecnologia i l’ús de grans quantitats de dades (bg data) tenen cada vegada més protagonisme en l’assistència. “Però sempre cal partir de les necessitats dels pacients”, ha remarcat.

A més de l’estand conjunt, més de 40 professionals dels dos hospitals han participat activament al llarg dels tres dies de trobada a diverses àgores. Metges, investigadors i professionals d’infermeria han tractat de forma didàctica diversos temes relacionats amb el benestar, la qualitat de vida, la recerca i la innovació, la medicina personalitzada, les malalties cròniques i l’envelliment.

 

Hospital Infantil i de la Dona de Vall d’Hebron

A més, l’Hospital Infantil i de la Dona de Vall d’Hebron ha comptat amb un estand propi per presentar els seus principals projectes innovadors. Així professionals del Servei de Neonatologia, dirigit pel Dr. Félix Castillo, han dut a terme un taller pràctic pensat per als pares i mares de nounats ingressats que poden requerir una reanimació domiciliària. A més, Carolina Watson, infermera, ha explicat que Vall d’Hebron recollirà l’experiència del pacient, no només les seves dades clíniques, mitjançant qüestionaris per saber com una patologia afecta la seva vida personal. Aquest projecte ja es duu a terme en el cas d’un ictus. En la mateixa línia, Yolima Cossio Gil, Clinical Data & Innovation Lead, ha exposat que l’Hospital està treballant en reorganitzar els processos i la tecnologia per recollir l’experiència personal del pacient respecta la seva patologia. La infermera gestora de casos de Trasplantaments Lis Vidal ha exposat les línies mestres del “Programa de capacitació a les famílies per administrar tractament antibiòtic endovenós al domicili”. Per la seva banda, el Dr. Ferran Rosés, cardiòleg pediàtric, ha presentat un programa de “Monitoratge telemàtica d’arrítmies cardíaques en nens”, un sistema per fer seguiment a distància dels nens que pateixen arrítmies cardíaques. I la Dra. Elena Carreras, cap d’Obstetrícia, ha parlat sobre que el futur de l’aprenentatge dels professionals sanitaris és la simulació. Aprendre amb simuladors en els inicis d’una formació assistencial és més segur i permet millorar la formació.

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Campus Life

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.