La Dra. Elena Carreras reivindica el paper de les dones al pregó de la Festa Major de Gràcia

La Festa Major de Gràcia 2018 va donar el tret d’inici el passat 14 d’agost amb un pregó en el qual la Dra. Elena Carreras, cap del Servei d’Obstetrícia i Ginecologia de Vall d’Hebron, va recordar la seva relació de dècades amb el barri.

15/08/2018

La Dra. Elena Carreras, cap del Servei d’Obstetrícia i Ginecologia de Vall d’Hebron, ha realitzat el pregó de la Festa Major de Gràcia. La Dra. Carreras va recordar la seva època a l’Associació de Veïns i Veïnes de la Vila de Gràcia.  I va afirmar estar molt orgullosa de les “associacions feministes de Gràcia que s’han coordinat amb el districte per crear Punts Liles fixos i itinerants, per tal d’erradicar les agressions masclistes durant la Festa Major”. També va explicar que la pertinença a la Vocalia de Dones de l’Associació de Veïns i Veïnes del Barri de Gràcia va impactar tant en la seva vida que va escollir especialitzar-se en Obstetrícia i Ginecologia.

La Dra. Carreras va voler explicar la seva pertinença amb el barri, que es fonamenta en tres arrels. La primera d’elles va ser amb el Centre Moral i Instructiu de Gràcia, on va conèixer al que avui és el seu marit. La segona arrel és l’Associació de Veïns i Veïnes de la Vila de Gràcia, i, finalment, la tercera és a l’Ateneu l’Artesà on celebra amb els seus amics el pas dels anys. La Dra. Carreras també va pertànyer, als anys 80, al grup de cercavila PAMIPIPA i va contribuir, moltes vegades, a la Festa Major portant un capgròs d’en Grouxo Marx.

Durant el pregó, la Dra. Carreras va afirmar que “tenir una perspectiva de gènere en la meva professió vol dir escoltar les dones quan plantegen com volen viure el seu part, acompanyar-les en el procés i només intervenir quan les coses no van bé i necessiten ajuda professional”. El fruit més recent d’aquesta perspectiva a Vall d’Hebron és la cesària provincle, on s’ofereix a les dones embarassades que requereixen cesàries la possibilitat d’escollir aspectes clau d’aquesta intervenció per afavorir el vincle mare-fill. Vall d’Hebron és pioner en oferir a les dones més protagonisme perquè visquin el part de la forma més idònia per a elles i sentin que poden establir un bon vincle amb els seus fills des del naixement.

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Campus Life

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.