El curs de “Farmàcia Pediàtrica” s’obre per primera vegada als metges pediatres

Vall d’Hebron organitza i acull la 20a edició del curs de “Farmàcia Pediàtrica”, adreçat als farmacèutics hospitalaris de pediatria i que, per primera vegada, s’obre als metges pediatres.

09/04/2018

La farmàcia hospitalària pediàtrica és la disciplina que s’encarrega de l’elaboració de medicaments per als pacients pediàtrics, i també de l’adquisició i avaluació dels fàrmacs. Es tracta d’una activitat complexa, ja que aquests pacients poden patir molts tipus de patologies i presenten edats molt diverses, entre els nadons acabats de néixer i els 18 anys.

Per aquest motiu, el Servei de Farmàcia de l’Hospital Maternoinfantil Vall d’Hebron organitza des de fa 20 anys el curs de “Farmàcia Pediàtrica”. Com explica Aurora Fernández, farmacèutica adjunta d’aquest servei, “aquest és un important curs monogràfic que permet que els professionals s’actualitzin cada any i coneguin les principals novetats en el camp de la farmàcia hospitalària pediàtrica”. La rellevància del curs fa que “formi part de molts programes de metges residents de tota Espanya, i sempre tenim professionals de Portugal i l’Amèrica Llatina”, afegeix.

Per la seva banda, la Dra. Maria Queralt, cap del Servei de Farmàcia de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, destaca com a gran novetat de l’edició d’enguany “el fet que el curs s’obri per primera vegada als metges pediatres”. Fins ara, el curs estava dirigit als professionals dels serveis de farmàcia, però, com explica la Dra. Queralt, “és molt important integrar als metges pediatres en equips multidisciplinaris amb els farmacèutics, ja que les diferents edats dels pacients pediàtrics, i les patologies tan diferents i complexes que poden patir, fa que sigui necessari potenciar el treball en equip”. En aquest sentit, Aurora Fernández afegeix que “els nens i els adolescents poden patir malalties que van des de les patologies respiratòries comunes a problemes molt més complexes, com infeccions, malalties minoritàrie, o trasplantaments d’òrgans”.

En la mateixa línia, el Dr. Carlos Rodrigo, cap del Servei de Pediatria de Vall d’Hebron, destaca que “els metges pediatres necessitem l’ajuda dels farmacèutics per aplicar el millor tractament als pacients”.

 

Altres novetats del curs

Altres novetats del present curs, com assenyala Aurora Fernández, és la introducció d’una taula “de solucions en malalties rares i de recursos quan existeix un buit terapèutic, és a dir, quan no hi ha un tractament per a una malaltia i cal que els farmacèutics preparem fórmules magistrals”. A més, per commemorar el 20è aniversari del curs, se celebra la taula rodona “Ahir, avui i demà en Farmàcia Pediàtrica”, una oportunitat per analitzar el passat de la disciplina amb la vista també posada en el futur.

Finalment, el curs serà també l’oportunitat per exposar l’acord al qual han arribat la Societat Espanyola de Farmàcia Hospitalària i l'Associació Espanyola de Pediatria per realitzar activitats de formació i recerca dirigides a un major coneixement sobre l'ús eficaç i segur de fàrmacs en la població pediàtrica.

Share it:

Notícies relacionades

Professionals

Subscribe to our newsletters and be a part of Campus Life

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.