Desena edició del Màster en Infectologia Pediàtrica

El Màster en Infectologia Pediàtrica, coordinat pel Dr. Pere Soler Palacín, cap de la Unitat de Patologia Infecciosa i Immunodeficiències del Servei de Pediatria (UPIIP) de Vall d’Hebron, ha permès formar 40 alumnes en els últims deu anys.

26/02/2018

El primer Màster en Infectologia Pediàtrica realitzat a Espanya arriba a la seva desena edició. Es tracta d’un màster presencial d’especialització professional considerat uns dels quatre millors màsters d’especialització sanitària de tot l’Estat i que ha permès que la majoria dels centres sanitaris més rellevants de Catalunya tinguin un infectòleg pediàtric. És un màster propi de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) impartit per professionals de la Unitat de Patologia Infecciosa i Immunodeficiències del Servei de Pediatria (UPIIP), el Servei de Microbiologia i el Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia del Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus.

El Dr. Pere Soler Palacín, cap de la UPIIP i coordinador del màster, afirma que “amb aquest màster es pretén donar formació en el diagnòstic i tractament de les infeccions en el pacient pediàtric”.

En el màster es treballa específicament el Programa d’Optimització d’ús d’Antimicrobians (PROA) pediàtric, que tanta importància ha adquirit en els últims anys. El Dr. Soler, que també és professor del Departament de Pediatria, Obstetrícia i Ginecologia i de Medicina Preventiva i Salut Pública de la UAB, insisteix en la necessitat de formar professionals en aquest programa, en la realització d’auditories sobre la seva implementació i en el control diari que s’ha de fer dels tractaments antiinfecciosos i l’aparició de resistències. Aquest programa està institucionalitzat a Vall d’Hebron des de l’any 2015.

El màster consta de 70 crèdits ECTS distribuïts en 6 mòduls que es completen amb un 40% d’hores acadèmiques, un altre 40% amb pràctica clínica i un 20% de treball personal. A més, el màster inclou l’assistència a diversos cursos formatius en patologia infecciosa per realitzar un treball final tutoritzat per un dels professors.

Share it:

Notícies relacionades

Professionals

Subscribe to our newsletters and be a part of Campus Life

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.