El Mobile Lab presenta a Vall d'Hebron les tècniques més noves en cirurgia de genoll i espatlla

El Mobile Lab, un laboratori sobre rodes, és una aula mòbil equipada amb un laboratori d’alta tecnologia per a la formació pràctica en cirurgia artroscòpica de sis professionals.

13/12/2017

L’Hospital Vall d’Hebron ha acollit el 12 i 13 de Desembre el Mobile Lab, un laboratori mòbil per a la formació quirúrgica en artroscòpia de l’empresa americana Arthrex, acollit per primer cop a l’Hospital i dirigit als joves professionals i residents del departament de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l’Hospital Vall d’Hebron.

El Mobile Lab es basa en un camió dissenyat com a laboratori integrat d’alta tecnologia, totalment equipat i amb dos llocs de treball amb sistema de vídeo i tractament d’imatges. El seu disseny l’ha convertit en una aula mòbil innovadora que promou l’accessibilitat al coneixement “de porta a porta” per mitjà de la formació continuada i l’excel·lència tècnica, en utilitzar models d’articulacions i cadàvers humans que permeten l’actualització eficaç en tècniques de cirurgia d’espatlla i genoll i, per tant, la millora en el tractament de pacients quirúrgics. “L’Hospital ha apostat per la formació interna a través de l’aula mòbil Mobile Lab perquè els joves professionals, residents i  metges adjunts puguin practicar amb un equipament d’última generació, a través d’un mètode innovador i pròxim” comenta el Dr. Minguell, cirurgià ortopèdic especialitzat en cirurgia de genoll i un dels experts professionals d’Arthrex a nivell internacional.

El laboratori sobre rodes arriba al Vall d’Hebron després d’un llarg quilometratge internacional, i aportarà formació a sis professionals partint de les tècniques més comunes a les més innovadores: com la reconstrucció, transplantament i implants d’espatlla en pacients amb dislocacions cròniques i reconstrucció de càpsula o luxacions; i en tècniques de cirurgia de genolls, com als lligaments creuats, la sutura meniscular i les lesions de cartílag. “Una experiència molt interessant: ens permet equiparar a un quiròfan i provar tècniques noves que en un pacient no es poden provar. Això és una interrelació entre la industria i la sanitat pública molt interessant de cara a la formació dels cirurgians, a més de l’oportunitat de provar materials nous de cara noves tècniques quirúrgiques” comenten el Dr. Josep Massons i la Dra. Montserrat García Portabella, de la Unitat d’Espatlla i Colze del departament de Traumatologia de l’Hospital.

Fruït de una col·laboració entre indústria i sanitat pública, l’Hospital Vall d’Hebron ha aprofitat els estudis de qualitat i mètodes de formació que defineixen el Campus Universitari de l’Hospital i ha col·laborat amb Arthrex, qui ja participa des de fa uns anys amb el Departament de Traumatologia per mitjà de donacions d’instruments quirúrgics i equipament.

 

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Campus Life

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.