Nova edició del curs d’actualització en vacunes

El Vall d’Hebron Barcelona Campus Hospitalari acull els dies 27 i 28 d’abril una nova edició del Curs d’actualització en vacunes on es repassaran les novetats en aquest camp i comptarà amb alguns dels principals experts de l’Estat i internacionals.

26/04/2017

El Vall d’Hebron Barcelona Campus Hospitalari acull els dies 27 i 28 d’abril comença una nova edició del Curs d’actualització en vacunes, organitzat pel Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’Hospital Vall d’Hebron, amb el suport del Departament de Salut de la Generalitat, el Programa de Salut Internacional (PROSICS) de l’Institut Català de la Salut i l’Aula Vall d’Hebron. El curs, que arriba a la seva 21 edició, repassa les novetats en aquest camp i comptarà amb alguns dels principals experts de l’Estat i internacionals.

 

Aspectes destacats 

Entre els aspectes destacats del curs hi ha les novetats en el calendari vacunal 2017, amb la incorporació de dues noves vacunes, la pneumocòccica conjugada de 13 serotips i la de la varicel·la. A la vegada, s’han autoritzat algunes noves vacunes. Una contra el virus del papil·loma humà, que amplia el seu espectre a 9 genotips (les existents són de 2 i 4 genotips), una nova vacuna antigripal inactivada tetravalent, contra 4 virus de la grip, una vacuna enfront del dengue i una altra de l’hepatitis E.

En relació amb la vacunació del viatger, el curs tractarà l’increment del risc de nous casos de xarampió, amb nous brots a Europa i als Estats Units, en els quals els viatgers s’han convertit en un dels principals grups transmissors. Cada any es produeixen al món 20 milions de casos d’aquesta malaltia que cada dia provoca la mort de 315 infants.

D’altra banda, el Reglament Sanitari Internacional ha establert que la protecció que ofereix la vacuna de la febre groga és de llarga durada i no cal revacunar cada 10 anys les persones que viatgen a països de risc. Precisament, en aquests moments hi ha un brot d’aquesta malaltia al Brasil, amb més de 1.500 casos i 255 morts.

Una de les ponències destacades a Vall d’Hebron és la de l’Aliança Mundial per les Vacunes (GAVI), una iniciativa de col·laboració entre el sector públic i el privat que treballa per promoure l’arribada de les vacunes a les zones més remotes del món i incrementar la cobertura de la vacunació. Segons estimacions de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), les vacunes eviten entre 2 i 3 milions de morts cada any. Tot i això, gairebé 6 milions de nens moren abans de fer els 5 anys. Més de la meitat d’aquestes morts es podrien prevenir o tractar.

Share it:

Notícies relacionades

Professionals

Subscribe to our newsletters and be a part of Campus Life

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.