El Dr. Ramon Vilallonga és reelegit secretari de la SECO

Ha estat en el marc del II Congrés d’Obesitat i Complicacions Metabòliques.

 

El Dr. Vilallonga també ha coordinat un nou document de consens d’experts per al seguiment postoperatori de pacients tractats amb cirurgia de l’obesitat.

26/03/2017

El Dr. Ramon Vilallonga, de la Unitat de Cirurgia Endocrina, Metabòlica i Bariàtrica del Servei de Cirurgia General Vall d’Hebron, ha estat escollit de nou com a secretari de la Societat Espanyola de la Cirurgia de l’Obesitat i de les Malalties Metabòliques (SECO). El Dr. Vilallonga ha estat reelegit al II Congrés d’Obesitat i Complicacions Metabòliques, organitzat conjuntament per aquesta institució, la Societat Espanyola per a l’Estudi de l’Obesitat (SEEDO) i la secció d’obesitat de l’Associació Espanyola de Cirurgians (AEC). La trobada es va celebrar a Sevilla entre els dies 15 i 17 de març.

 

A la vegada, el Dr. Vilallonga va presentar, amb el Dr. José Luis Pereira, de l’Hospital Universitari Virgen del Rocío de Sevilla, el nou document de consens d’experts SECO-SEEDO per al seguiment postoperatori de pacients tractats amb cirurgia per a l’obesitat. El text acordat destaca la seguretat i efectivitat d’aquest tipus d’intervenció, però també la necessitat de fer un seguiment postoperatori immediat, que s’allargui més enllà del temps d’hospitalització postoperatòria. L’objectiu del document és, com destaca el Dr. Vilallonga, “trobar els punts clau del seguiment d’aquests pacients, revisar l’evidència i proposar una seqüència o recomanació relacionada”.

 

Veure l’obesitat com una malaltia

 

Els experts reunits a Sevilla van coincidir a la necessitat de consolidar la visió de l’obesitat com una malaltia, tenint en compte que tot i ser una de les de més prevalença, està infravalorada i és una de les menys diagnosticades. En el seu desenvolupament influeixen múltiples factors, genètics i externs, que cal tenir en compte.

 

En relació amb l’obesitat infantil, es demana reorganitzar els hàbits alimentaris i potenciar l’activitat física, una eina vital per evitar aquesta malaltia a qualsevol edat.

Share it:

Notícies relacionades

Professionals

Subscribe to our newsletters and be a part of Campus Life

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.