VallWood, un taller de fusteria molt especial

Es tracta d’un taller educatiu en el qual s’han fet llits per dormir i rascadors per als gats que viuen a la Protectora d’Animals de Barcelona. 7 pacients que segueixen tractament al Centre d’Atenció i Seguiment a les Drogodependències Vall d’Hebron, integrat en la Secció d’Addiccions i Patologia Dual del Servei de Psiquiatria, han participat en la iniciativa.

23/03/2017

Caixes de fusta per transportar fruita, calaixos vells i roba reciclada. Són els materials que 7 pacients del Centre d’Atenció i Seguiment a les Drogodependències (CAS) Vall d’Hebron, integrat en la Secció d’Addiccions i Patologia Dual del Servei de Psiquiatria, han fet servir per crear els nous llits i rascadors que ja utilitzen els gats de la Protectora d’Animals de Barcelona. Es tracta d’un projecte educatiu impulsat per l’estudiant en pràctiques d’Educació Social, Andrea Ariza, amb el suport dels professionals del Servei de Psiquiatria, les educadores socials Elisabet Monterde i Thais Ballabriga i el Dr. Abderraman Esojo, coordinador del Programa de Reducció de Danys.

 

Fomentar l’autonomia dels pacients

 

El projecte tenia com a objectiu fomentar l’autonomia dels pacients que estan en tractament per superar addiccions amb una tasca que té una clara aplicació pràctica. Així, en 8 sessions realitzades durant el mes de febrer, han pogut treballar els materials, per finalment, portar el resultat a la Protectora d’Animals, on han pogut conèixer, durant una visita guiada pels responsables de les instal·lacions, als usuaris del fruit del seu treball.

 

En aquest sentit, la iniciativa ha servit per introduir la teràpia amb animals al seu tractament, permetent als participants “conèixer un lloc on, dins el seu procés de tractament, poden fer de voluntaris i ocupar el seu temps de lleure”, com ha explicat Thais Ballabriga. A la vegada, Elisabet Monterde destaca que la utilització de material reciclat ha ajudat a “conscienciar-los de la importància del reciclatge, veient tot el que es pot fer amb una caixa de fusta”.

Share it:

Notícies relacionades

Professionals

Subscribe to our newsletters and be a part of Campus Life

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.