Les principals novetats en cirurgia endovascular a Vall d'Hebron

Gairebé 200 persones van participar a la 13 edició del Curs Endovascular Vall d’Hebron. Especialistes d'Estats Units, Bèlgica o França van tractar les últimes novetats i tècniques en cirurgia endovascular.

03/03/2017

La 13 edició del Curs Endovascular Vall d’Hebron va aplegar entre els dies 16 i 17 de febrer bona part dels experts més destacats en patologia aòrtica a l’àmbit estatal i internacional. Gairebé 200 persones van seguir les ponències de figures vingudes dels Estats Units, Bèlgica, França, Itàlia, Alemanya, Portugal i Espanya, que van tractar les últimes novetats i tècniques en cirurgia endovascular. El curs va estar organitzat pel Servei d’Angiologia, Cirurgia Vascular i Endovascular Vall d’Hebron, dirigit pel Dr. Sergi Bellmunt, amb la col·laboració del Servei de Cardiologia i del Servei de Cirurgia Cardíaca.

 

El curs tornava a realitzar-se després de dos anys d’aturada, amb la voluntat de ser de nou una cita de referència per als especialistes en aquest camp. Per fer-ho, els organitzadors van apostar per portar a Vall d’Hebron experts mundials en aquests procediments per realitzar xerrades i intervencions en directe. En aquest sentit, el Dr. Bellmunt ha apuntat que “amb aquest curs, el Servei d’Angiologia, Cirurgia Vascular i Endovascular s’ha tornat a situar entre els serveis de referència a la cirurgia endovascular de l’Estat”.

 

A més, aquesta edició ha estat la primera realitzada al nou bloc quirúrgic del centre, fet que va permetre aprofitar la tecnologia de transmissió d’imatge en alta qualitat des dels quiròfans a l’auditori on els assistents seguien el curs. En aquest sentit, va ser vital la col·laboració dels professionals d’infermeria, del Servei d’Anestesiologia i Reanimació i d’altres serveis de suport com informàtica i electromedicina.

 

 

Patologia de l’aorta 

El curs es va centrar en el tractament endovascular de la patologia de l’aorta. Es van analitzar totes les tècniques que s’utilitzen, fent especial atenció al tractament de la crossa aòrtica, des del vessant dels procediments de cirurgia cardíaca i endovascular. També es van tractar els utilitzats a la patologia aòrtica visceral i l’aplicació de tècniques d’imatge des del quiròfan, com ara les tècniques d’imatge intravascular (IVUS), i la utilització de sutura mecànica endovascular. El curs té assegurada la continuïtat amb una nova edició l’any 2018.

Share it:

Notícies relacionades

Professionals

Subscribe to our newsletters and be a part of Campus Life

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.