Vall d’Hebron se suma al Dia Mundial de la Salut Mental Materna

El Programa de Salut Mental Perinatal atén més de 500 dones cada any amb risc de psicopatologia o amb algun trastorn mental previ o que ha debutat durant l’embaràs o el postpart.

04/05/2022

Vall d’Hebron se suma avui a la celebració del Dia Mundial de la Salut Mental Materna, que vol conscienciar per tal que les dones que presenten malestar o trastorns mentals a causa de l’arribada d’un fill busquin ajuda, pateixin menys i rebin el tractament adequat si s’escau. A través del programa de Salut Mental Perinatal, el Servei de Salut Mental de Vall d'Hebron atén cada any més de 500 dones amb risc de psicopatologia o amb algun trastorn mental previ o que ha debutat durant l’embaràs o el postpart. “Cada cop n’hi ha més homes que també es veuen afectats per problemes de salut mental associats a tenir un fill a causa de la seva major implicació en la seva cura i la disminució de la xarxa de suport familiar, una tendència que s’ha aguditzat durant la pandèmia”, reflexiona la psicòloga Clínica Maria Emilia Dip. 


Al capdavant de l’equip de Salut Mental Perinatal està la Dra. Gemma Parramon, cap de la secció de Psiquiatria de Vall d’Hebron, i també en forma part el Dr. Miguel Sandonis, psiquiatra perinatal. L’equip de Salut Mental Perinatal  treballa de forma coordinada amb els obstetres de Vall d’Hebron, amb la Dra. Maia Brik al capdavant, neonatòlegs coordinats per la Dra. Anna Creus i la Dra. Concepcion Céspedes, a més d’infermeres de neonatologia i treballadors socials que encapçalen Elena Sánchez i Cristina Quesada: tots els professionals implicats compten amb formació especialitzada en salut mental perinatal. Dels 145 casos en els quals ha intervingut Treball Social a Alt Risc Obstètric, el 18,62% corresponen a actuacions de l’equip de Salut Mental Perinatal, que ha doblat les seves intervencions respecte a l’any anterior. L’objectiu és incloure l'avaluació i l'atenció a la salut mental en el seguiment de l'embaràs i el postpart per tal de detectar possibles casos i acompanyar les dones en un moment vital tan important com és el naixement d'un nadó. Segons  l’Organització Mundial de la Salud (OMS), el 25% de les embarassades experimenta algun tipus de malestar psíquic significatiu i una de cada cinc mares primerenques presenta algun tipus de trastorn de l'estat d'ànim o d'ansietat durant l’embaràs i el postpart. 
 

Compártelo:

Notícies relacionades

Professionals

Subscríbete a nuestros boletines y forma parte de la vida del Campus

La aceptación de estas condiciones, supone que da el consentimiento al tratamiento de sus datos personales para la prestación de los servicios que solicita a través de este portal y, si procede, para hacer las gestiones necesarias con las administraciones o entidades públicas que intervengan en la tramitación, y su posterior incorporación en el mencionado fichero automatizado. Podéis ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndoos por escrito a web@vallhebron.cat, indicando claramente al asunto "Ejercicio de derecho LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalidad: Gestionar el contacto del usuario.
Legitimación: Aceptación expresa de la política de privacidad.
Derechos: Acceso, rectificación, supresión y portabilidad de los datos, limitación y oposición a su tratamiento.
Procedencia: El propio interesado.