Els nens d'Osona disposen d'un nou servei de cardiologia pediàtrica gràcies a Vall d'Hebron

El Consorci Hospitalari de Vic posa en marxa un nou servei, en col·laboració amb l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, perquè els pacients pediàtrics amb cardiopatia puguin ser atesos a l'Hospital Universitari de Vic. El Dr. Ferran Rosés de Vall d'Hebron oferirà les visites presencials.

30/08/2017

Des d’aquest estiu, els infants amb malalties cardiovasculars no s’hauran de desplaçar a Barcelona per ser visitats per un especialista: al mateix Hospital Universitari de Vic podran rebre una valoració global, diagnòstic i seguiment mèdic part d’un dels cardiòlegs pediàtrics de referència de l’estat. Al capdavant de la nova consulta hi ha l’actual cap clínic de Cardiologia Pediàtrica de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, el doctor vigatà Ferran Rosés.

 

Apropar l’especialista per a una atenció integral del pacient

El nou servei de Cardiologia Pediàtrica del CHV té com objectiu oferir una atenció integral, completa i personalitzada segons les necessitats de cada pacient. "Amb aquest model, l'expertesa se centralitza en els professionals, que són ells qui es desplacen a on hi ha el pacient. No és una qüestió d'economia, sinó de coneixement", comenta el Dr. Rosés.

La col·laboració amb el centre de referència de Barcelona permet oferir diferents nivells d’assistència segons cada situació. "És un model d'atenció integral centrat en el pacient i tot i que som dos hospitals diferents, en aquest cas, l'atenció que oferim és única", afirma l'especialista.

Per a l’estudi i seguiment de casos, el Dr. Ferran Rosés oferirà les visites presencials, tant a Consultes Externes com als pacients hospitalitzats que ho requereixin. Davant de situacions urgents o de gravetat, es disposarà d’un telèfon de consulta directa que permetrà contactar ràpidament amb els especialistes de Vall d’Hebron. Per a casos d’alta complexitat, s’habilitarà un circuit preferent de derivació a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron.

 

Un gran benefici per a centenars de nens d’Osona

Cada any, prop de 200 infants de la comarca requereixen l’atenció d’un Servei de Cardiologia Pediàtrica. Els nens osonencs amb cardiopaties congènites o amb problemes del cor que fins ara es derivaven a un hospital de tercer nivell de Barcelona, ara ja es podran atendre a l’Hospital Universitari de Vic.

Compártelo:

Notícies relacionades

Professionals

Subscríbete a nuestros boletines y forma parte de la vida del Campus

Selecciona el boletín que quieres recibir:

La aceptación de estas condiciones, supone que da el consentimiento al tratamiento de sus datos personales para la prestación de los servicios que solicita a través de este portal y, si procede, para hacer las gestiones necesarias con las administraciones o entidades públicas que intervengan en la tramitación, y su posterior incorporación en el mencionado fichero automatizado. Podéis ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndoos por escrito a web@vallhebron.cat, indicando claramente al asunto "Ejercicio de derecho LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalidad: Gestionar el contacto del usuario.
Legitimación: Aceptación expresa de la política de privacidad.
Derechos: Acceso, rectificación, supresión y portabilidad de los datos, limitación y oposición a su tratamiento.
Procedencia: El propio interesado.