Premi a la recerca en esofagitis eosinofílica a Vall d'Hebron

L’Acadèmia Europea d’Al·lergologia ha premiat un treball presentat per la Dra. Paula Galván, resident de 3r any a la Unitat Docent d’Al·lergologia.

19/04/2017

Un treball presentat per la Dra. Paula Galván, resident de 3r any a la Unitat Docent d’Al·lergologia Vall d’Hebron, ha rebut el premi al millor resum i pòster presentat a la reunió sobre esofagitis eosinofílica celebrada per l’Acadèmia Europea d’Al·lergologia i Immunologia Clínica a Rotterdam, als Països Baixos, els dies 16 i 18 de març. Es tracta d’un estudi observacional retrospectiu sobre esofagitis eosinofílica, una patologia de l’esòfag que consisteix en una inflamació provocada per un excés de leucòcits eosinòfils, que afecta pacients adults i pediàtrics i no té un origen conegut.

El treball de la Dra. Galván analitza les característiques demogràfiques i  clíniques dels pacients pediàtrics diagnosticats d’aquesta patologia entre els anys 2008 i 2015 a l’àrea de referència de Vall d’Hebron, així com les troballes endoscòpiques i histològiques i les seves característiques al·lergològiques. Es valorava la utilitat de les proves de sensibilitat cutània (Prick Test) i els anticossos IgE específics per determinar la resposta al·lèrgica a determinats aliments. La conclusió obtinguda és que només són útils en una petita part dels pacients, ja que els mecanismes desencadenants d’aquesta malaltia no són els mateixos que en l’al·lèrgia “clàssica”.

Per la Dra. Galván, “el treball ha estat de molt interès per conèixer les característiques de la nostra població i investigar quins tractaments funcionen millor”. El fet de rebre un reconeixement internacional fa que “em senti més motivada per seguir fent recerca” i destaca “l’excel·lent rigorositat i genialitat amb què es treballa al nostre centre”

Compártelo:

Notícies relacionades

Professionals

Subscríbete a nuestros boletines y forma parte de la vida del Campus

Selecciona el boletín que quieres recibir:

La aceptación de estas condiciones, supone que da el consentimiento al tratamiento de sus datos personales para la prestación de los servicios que solicita a través de este portal y, si procede, para hacer las gestiones necesarias con las administraciones o entidades públicas que intervengan en la tramitación, y su posterior incorporación en el mencionado fichero automatizado. Podéis ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndoos por escrito a web@vallhebron.cat, indicando claramente al asunto "Ejercicio de derecho LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalidad: Gestionar el contacto del usuario.
Legitimación: Aceptación expresa de la política de privacidad.
Derechos: Acceso, rectificación, supresión y portabilidad de los datos, limitación y oposición a su tratamiento.
Procedencia: El propio interesado.