We are the combination of four hospitals: the General Hospital, the Children’s Hospital, the Women’s Hospital and the Traumatology, Rehabilitation and Burns Hospital. We are part of the Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus: a world-leading health park where healthcare plays a crucial role.
Below we will list the departments and units that form part of Vall d’Hebron Hospital and the main diseases that we treat. We will also make recommendations based on advice backed up by scientific evidence that has been shown to be effective in guaranteeing well-being and quality of life.
Would you like to know what your stay at Vall d'Hebron will be like? Here you will find all the information.
The commitment of Vall d'Hebron University Hospital to innovation allows us to be at the forefront of medicine, providing first class care adapted to the changing needs of each patient.
Els objectius principals d’aquest projecte són digitalitzar les mostres per optimitzar el procés de diagnòstic, fomentar la cooperació i col·laboració entre els diferents professionals de l’ICS i disposar d’eines d’alta tecnologia que permetin donar uns resultats altament acurats. L’Hospital Universitari Vall d’Hebron és el primer hospital que disposarà d’aquesta solució.
El vicepresident Puigneró i el conseller Argimon han visitat avui l’Hospital Universitari Vall d’Hebron per conèixer de la mà dels caps de Servei d’Anatomia Patològica dels hospitals de l’ICS el projecte DigiPATICS, un ambiciós projecte de transformació digital i aplicació d'eines d'intel·ligència artificial per digitalitzar les mostres d’anatomia patològica i optimitzar el procés diagnòstic, permetent el treball en xarxa dels hospitals de l'ICS des de la gestió de la sol·licitud de la mostra fins al lliurament del diagnòstic anatomopatològic. A més, implica també una millora en la cooperació entre la xarxa de professionals per millorar l'equitat en el diagnòstic.
La digitalització de l'anatomia patològica és un repte tecnològic i funcional. Implica canvis severs en l'organització, amb integració total, traçabilitat i informatització completa dels processos i l’obtenció d’imatges digitals.
El fet de disposar de totes les imatges diagnòstiques digitalitzades, a part dels seus avantatges intrínsecs per al flux de treball, seguretat i qualitat, permetrà a més tenir un repositori d'imatges prou gran com a corpus d'entrenament per desenvolupar algorismes d’intel·ligència artificial basats en l’aprenentatge profund (deep learning).
Tot això ha estat possible gràcies als equipaments dels quals es disposa i que són un dels punts forts del projecte. Durant la visita, el vicepresident Puigneró ha mencionat que amb projectes com DigiPATICS es demostra com Catalunya està fent els deures en l'àmbit de la digitalització, també en un sector tan sensible i tan important com la Salut. "Volem que el sector Salut esdevingui a Catalunya un motor d'innovació tecnològica capdavanter". El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, també ha volgut destacar que es tracta "d'un projecte pioner, liderat per l'Institut Català de la Salut, que no trobem a cap lloc d'Europa i que ens ha de permetre digitalitzar tota l'anatomia patològica del país”.
Per la seva part, el Dr. Santiago Ramón y Cajal, cap d'Anatomia Patològica de l’Hospital Vall d’Hebron, ha explicat que “DigiPATICS serà un avenç en el diagnòstic perquè permetrà aplicar algorismes per a la quantificació de biomarcadors i fer consultes entre patòlegs de centres de l’ICS”.
El projecte començarà a funcionar a partir d’aquest setembre i es preveu que, al llarg d’aquest any 2021 i principis del 2022, pugui estar ja implementat en tots els centres. Després de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron serà el primer hospital en el qual es desplegarà, seguit de l’Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta, l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa i l’Hospital Joan XXIII de Tarragona, l’Hospital Germans Trias i Pujol, l’Hospital de Bellvitge i, finalment, l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova.
El projecte ha estat finançat amb els Fons europeus de desenvolupament regional (FEDER) de 4 milions d’euros que aposten per àrees clau i que tenen el propòsit d'enfortir la cohesió socioeconòmica dins la Unió Europea, corregint els desequilibris entre regions. DigiPATICS està inclòs en el Projecte ARGOS de SSII de l’ICS i 15 hospitals mes del SISCAT i que te com a principal objectiu, portar la informació necessària als professionals, en els diferents moments assistencials de l’atenció als pacients.
Pathological anatomy, Cross-departmental services
By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights". Operated by: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut. Purpose: Manage the user’s contact information. Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy. Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use. Source: The interested party themselves.