El 13è Curs Internacional Notes-WIDER-Barcelona ha presentat les tècniques més innovadores en cirurgia endoscòpica endoluminal

El curs, que ha tingut lloc els dies 25 i 26 de novembre, ha agrupat un centenar de cirurgians internacionals i experts en gastroenterologia i cirurgia i endoscòpia digestiva per tal d’actualitzar-los en el futur immediat de la cirurgia endoscòpica transluminal per orificis naturals.

27/11/2019

L’Hospital Universitari Vall d’Hebron ha acollit la 13a edició del curs internacional de Notes-WIDER-Barcelona, que recull conferències i tallers pràctics sobre gastroenterologia i cirurgia i endoscòpia digestiva cada any des del 2007.

El curs, que ha tingut lloc els dies 25 i 26 de novembre, ha agrupat un centenar de cirurgians internacionals i experts en aquests camps per tal d’actualitzar-los en el futur immediat de la cirurgia endoscòpica transluminal per orificis naturals (o Notes), ja que “són mètodes menys invasius i que permeten evitar incisions i cicatrius externes en les cirurgies abdominals, i amb recuperació més ràpida del malalt”, segons explica el Dr. Josep Ramon Armengol, director del curs i de l’Institut WIDER-Barcelona. També s’hi han presentat tècniques terapèutiques intervencionistes derivades o relacionades amb aquest tipus de cirurgia amb transmissions en viu i amb discussió simultània des de les sales d’endoscòpia a la sala d’actes.

A més de les conferències teòriques, els participants han pogut assistir a sessions pràctiques i interactives en dos quiròfans de cirurgia experimental del Servei d’Endoscòpia Digestiva i del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) gràcies a la videotransmissió. Les sessions pràctiques han permès la demostració de tècniques d’anestèsia, intubació i sondatge; vies d’abordatge com l’anastomosi, colecistectomia transgàstrica, transvaginal, apendicectomia i tècniques de tancament d’orificis; colangeopancreotografia retrògrada endoscòpica (CPRE), i ecoendoscòpia de recolzament i terapèutica i accés al mediastí, POEM, LECS, etcètera.

A més, com a novetat d’enguany s’ha explicat l’estrena del nou robot radiològic del Servei d’Endoscòpia Digestiva gràcies al qual el juliol passat es va operar un malalt amb una fístula biliocutània i pulmonar. “Se li va fer una resecció d’un tumor hepàtic amb hepatectomia dreta i es va fer el tancament gràcies a l’assistència del robot, anomenat Artis Pheno”, afirma el Dr. Armengol.

El curs ha estat dirigit pel propi Dr. Josep Ramon Armengol, el Dr. Manuel Armengol Carrasco, cap del Grup de Recerca de Cirurgia General del VHIR, el Dr. Antonio José Torres García i el Dr. Joan Dot Bach, cap del Servei d’Endoscòpia Digestiva, i ha rebut el suport de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i el VHIR i la col·laboració de l’Obra Social de la Fundació “La Caixa” i La universitat Autònoma de Barcelona.

Share it:
Professionals

Subscribe to our newsletters and be a part of Campus Life

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.