Més de 150 doctorands del Campus Vall d’Hebron celebren el 2n PhD Day

Al voltant de 150 persones han participat en una jornada repleta de conferències, ponències i activitats de networking.

12/07/2024

El Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus ha celebrat la segona edició del PhD Day, una jornada completa d'activitats científiques creades per i per a la comunitat doctoral dels dos instituts de recerca del Campus, Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR) i el Vall d'Hebron Institut d'Oncologia (VHIO). La sessió ha estat un èxit amb uns 150 participants, la majoria d'ells investigadors predoctorals, però també científics postdoctorals, investigadors principals, tècnics de recerca, estudiants de màster, professionals sanitaris i personal administratiu i de suport.

L'acte s'ha inaugurat amb la presència Dr. Albert Salazar, Gerent de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, de la Dra. Begoña Benito, directora del VHIR i del Dr. Josep Tabernero, director del VHIO i Cap del Servei d’Oncologia Mèdica de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron.

El Dr. Albert Salazar ha destacat la rellevància del campus i la seva excel·lència. També ha felicitat els estudiants pel seu esforç i els ha animat a mantenir precisament aquesta excel·lència, malgrat que sigui tot un repte diari. Com ell mateix afirma, “necessitem cadascun dels estudiants doctorals per poder aconseguir-ho”. La Dra. Benito també ha aprofitat per felicitar i agrair als doctorands l'organització d'aquesta important jornada i ha fet èmfasis en el fet que la iniciativa hagi nascut de les necessitats dels estudiants i que ho estiguin fent sense límits. Per la seva part, el Dr. Tabernero reconeix la importància d’aquesta jornada en què els estudiants són els protagonistes perquè són ells el futur de la recerca i l’actual motor de les institucions de recerca.

Un dels objectius principals de la jornada ha estat destacar les diferents línies de recerca duta a terme pel col·lectiu predoctoral, i per això s'han fet vuit xerrades curtes, cada una d'elles impartida per un estudiant de doctorat diferent. Els ponents van ser seleccionats per un comitè compost per membres del col·lectiu doctoral, amb la idea d'il·lustrar la gran varietat i alta qualitat de les línies de recerca que s'estudien actualment al Campus, amb una gran varietat de temes que van des de les plataformes genòmiques per a la immunoteràpia, passant pel tractament de l'Alzheimer, i també pels trastorns per emmagatzemament lisosòmic i biomarcadors d’anafilaxi, i arriben fins al càncer: índexs de diagnòstic de càncers hereditaris, teràpia gènica innovadora i mecanismes de resistència al càncer.

També hem comptat amb la presència del professor Daniel Truhn de l'Aachen University d’Alemanya. Hem gaudit de la seva ponència titulada Foundation models – the Beauty and the Beast on bàsicament ha parlat de les dues cares de la intel·ligència artificial en l’àmbit de la radiologia. Segons explica el Dr. Truhn, “habitualment hi ha un equip multidisciplinari darrere del diagnòstic i tractament de les malalties. Cadascun dels professionals que formen part d’aquest equip, busca coses molt específiques, amb el risc de no detectar altres aspectes aliens a la seva especialitat. I fins a arribar a l'especialista adequat, poden passar mesos i fins i tot anys. És aquí on entra en joc la intel·ligència artificial, però entesa com a intel·ligència augmentada, és a dir, com a eina que doni suport als professionals per fer un diagnòstic més ràpid i detectant allò que ull humà no es detecta”. 

A la tarda, hem gaudit d’una taula rodona amb quatre professionals que han emprès trajectòries diferents: Irene Marco Rius, investigadora principal júnior del grup "la Caixa" Foundation - BIST Chemical Biology Programme de IBEC; Evan Floden, CEO de Seqera labs; Maruxa Martínez, professora associada de la Universitat Pompeu Fabra i mitjans digitals i científics de PRBB; Malte Beringer, consultor d'ajuts, editor científic i formador.

Com a novetat respecte a la primera edició, s’ha dut a terme un concurs de tesis on vuit estudiants han presentat el seu projecte d’investigació en només 3 minuts cadascun. Hi ha hagut dos premis: David Ramirez Gomez, amb la tesi "Alzheimer's retreat: a multifactorial treatment to remember", ha estat el guanyador del premi del jurat; i Anna Behr, amb la tesi "Every Life Matters: Innovative Therapy against Rare Rebel Gene" ha guanyat el premi del públic.

La jornada ha conclòs amb activitats més informals, on només han accedit els estudiants de doctorat, ja que el seu principal objectiu ha estat fomentar el networking entre ells.

L'acte ha comptat amb el patrocini de Sarsted, Thermo Fisher, Vector Builder, Astrazeneca i Bestours corporate, i amb la col·laboració de Microbacterium, Centre Cívic Casa Groga, Museu de la Ciència, CosmoCaixa, La Campana Penguin, Random House, Simon Coll Xocolaters i Bomboneria Pons.

Compártelo:

Notícies relacionades

Actividades relacionadas

I curso de endocrinología fetal y perinatal

17/10/2024 - 09:00
Al servicio de Endocrinología Pediátrica, Obstetricia y Ginecología y de Neonatología
Más información

IV Curso de NEUROLOGÍA PEDIÁTRICA: La prevención como piedra angular en enfermedades neurológicas de la infancia

17/10/2024 - 08:30
Neurología Pediátrica
Más información

ECMOBARNA - ECPR Curso avanzado de reanimación cardiopulmonar extracorpórea

Unidad de Cuidados Intensivos (UCI) Hospital General - 3a Planta Hospital Universitario Vall d’Hebron Pg. de la Vall d\\\'Hebron, 119, 08035 Barcelona
18/10/2024 - 10:00
Médicos con experiencia en el tratamiento de pacientes críticos y del soporte con ECMO que tengan competencia en canulación percutánea ecoguiada. - Enfermeras que trabajen en unidades de críticos con experiencia en dispositivos de soporte vital extracorpóreo.
Más información

Evaluación de proyectos de investigación Biomédica Por el CEIm del Hospital Universitario Vall d'Hebron

21/10/2024 - 09:00
Más información

Subscríbete a nuestros boletines y forma parte de la vida del Campus

La aceptación de estas condiciones, supone que da el consentimiento al tratamiento de sus datos personales para la prestación de los servicios que solicita a través de este portal y, si procede, para hacer las gestiones necesarias con las administraciones o entidades públicas que intervengan en la tramitación, y su posterior incorporación en el mencionado fichero automatizado. Podéis ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndoos por escrito a web@vallhebron.cat, indicando claramente al asunto "Ejercicio de derecho LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalidad: Gestionar el contacto del usuario.
Legitimación: Aceptación expresa de la política de privacidad.
Derechos: Acceso, rectificación, supresión y portabilidad de los datos, limitación y oposición a su tratamiento.
Procedencia: El propio interesado.