Webinar IRISCAT - Dr. Manuel Portero Otín "L'entrada cel.lular de SARS-CoV-2: una oportunitat terapèutica?"

 
  Activitat Online —
18/11/2020
18/11/2020 -- De 16:00h a 17:30h
Organize :
Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR)
Modality: Presencial
Compártelo:

Dr. Manuel Portero-Otín, Investigador IRBLLeida. Profesor Universitat de Lleida. Lidera el projecte que estudia la capacitat de diferents compostos per a modular l’activitat o nivells d’ACE2 en diferents models cel·lulars. Investigador principal del projecte destinat a identificar i reduir l’activitat de les proteases humanes responsables de l’activació del trímer S del SARS-CoV-2

Webinar IRISCAT "L'entrada cel.lular de SARS-CoV-2: una oportunitat terapèutica?"

L'entrada del SARS-CoV-2 es caracteritza per la interacció amb el receptor cel.lular ACE2, al marge de la lisi de determinats dominis de la proteïna trimèrica S viral, desenvolupada per diverses peptidases cel.lulars i que es postulen com un dels mediadors del salt interespècie d'aquest coronavirus. Des de la fisiologia cel.lular d'aquests receptors membranals, presentarem diverses aproximacions desenvolupades en biologia cel.lular i mol.lecular destinades al coneixement d'aquesta interacció, i com pot esdevenir una oportunitat per al desenvolupament terapèutic.

CV: En Manuel Portero-Otín, membre  del Grup de Fisiopatologia Metabòlica, reconegut per la Generalitat, es Doctor en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Lleida el 1997. Està especialitzat en Envelliment, Fisiopatologia Endocrina i de la Neurodegeneració. Ha gaudit d'estades pre i postdoctorals al CWRU (Cleveland, OH, EUA), U Essex (Colchester, Regne Unit), INSERM (Tolosa, França), Icahn School of Medicine  i Columbia University (Nova York, Estats Units) gràcies a l’ajut d’activitats com EMBO, FEBS, Comissió Fulbright i EASD. Ha estat vicedegà cap d'estudis de la Facultat de Medicina durant 7 anys, professor titular de Universitat i codirector del Centre Tecnològic Nutren, reconegut per la Generalitat de Catalunya a la xarxa de transferència de TECNIO, al departament de Medicina Experimental de la Universitat de Lleida. Ha participat com a subdirector científic de l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida), acreditat per l’Institut Carlos III, on ara presideix la comissió d'avaluació interna. Coordinador del programa de doctorat d'Activitat Física i Salut,  és revisor de diverses publicacions, com Acta Neuropathologica, Brain, J Biol Chem, Carbohydrate Res, Diabetologia, Biochimie, a més d’haver participat en processos d’avaluació de projectes en diverses agències nacionals i internacionals. És redactor acadèmic de Plos One. Fundador de l’empresa biotecnològica DMD, SL. i inventor de dues patents amb llicència.

Ja està disponible l’enllaç per apuntar-s’hi.

Inscriu-t'hi

La inscripció és gratuïta

Subscríbete a nuestros boletines y forma parte de la vida del Campus

Selecciona el boletín que quieres recibir:

La aceptación de estas condiciones, supone que da el consentimiento al tratamiento de sus datos personales para la prestación de los servicios que solicita a través de este portal y, si procede, para hacer las gestiones necesarias con las administraciones o entidades públicas que intervengan en la tramitación, y su posterior incorporación en el mencionado fichero automatizado. Podéis ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndoos por escrito a web@vallhebron.cat, indicando claramente al asunto "Ejercicio de derecho LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalidad: Gestionar el contacto del usuario.
Legitimación: Aceptación expresa de la política de privacidad.
Derechos: Acceso, rectificación, supresión y portabilidad de los datos, limitación y oposición a su tratamiento.
Procedencia: El propio interesado.