Webinar d'Infermeria, Ester Navarro Correal "Avenç en les cures infermeres a les persones amb malaltia inflamatòria intestinal i el seu impacte en la Salut"

 Altres activitats
  Activitat Online —
19/01/2022
19/01/2022 -- De 16:00h a 17:00h
Organize :
Recerca Vall d'Hebron
Modality: Presencial
Compártelo:

La malaltia inflamatòria intestinal (MII) es defineix com un grup de trastorns inflamatoris crònics de causa desconeguda que afecten l’aparell gastrointestinal i que inclou dues malalties: la malaltia de Crohn i la Colitis Ulcerosa. Afecta principalment els joves en edat productiva o formativa, i té un impacte alt en la seva qualitat de vida i en la seva vida laboral, que es tradueix en un augment de l'ús dels recursos sanitaris, de la despesa sanitària. Hi ha diagnosticades més de cinc milions de persones a tot el món. A Catalunya a l’any 2016 afectava quasi 47.000 persones, i les dades suggereixen que aquest nombre es pot duplicar en menys de 10 anys.
Els problemes de salut crònics conformen un dels reptes més gran avui en dia per als sistemes de salut, i es fa necessari consolidar un model d’atenció més integrat i centrat en la persona. Per donar resposta a aquest repte, s’ha estès arreu del territori una xarxa d’unitats interdisciplinàries per l’atenció d’aquests persones. Tots els consensos destaquen com element clau la figura de la infermera.
La infermera de pràctica avançada (IPA) treballa en equip potenciant l'atenció i l'experiència del pacient, i proporcionant una atenció eficient, holística i accessible. Malgrat existeix unanimitat sobre la necessitat d'incorporar la IPA en equips interdisciplinaris en l'atenció a les persones amb MII, hi ha pocs estudis que demostrin l'eficàcia de les seves intervencions.
Les infermeres tenim l’oportunitat de liderar el canvi per aconseguir una atenció a les persones de qualitat, universal i equitativa. I ho volem fer a través d’un projecte de recerca obert, dinàmic i de col·laboració que treballa en tres línies estratègiques: promoció d’hàbits de vida saludables (Deshabituació al tabac), intervencions d’educació per la salut (EpS) i finalment el paper de les IPAs en la qualitat d’atenció a les persones amb MII.

Webinar a càrrec de Ester Navarro Correal, Infermera de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron
Moderadora: Esperanza Zuriguel, Cap del Grup Multidisciplinari d'Infermeria del Vall d'Hebron Recerca

Inscriu-t'hi

Subscríbete a nuestros boletines y forma parte de la vida del Campus

Selecciona el boletín que quieres recibir:

La aceptación de estas condiciones, supone que da el consentimiento al tratamiento de sus datos personales para la prestación de los servicios que solicita a través de este portal y, si procede, para hacer las gestiones necesarias con las administraciones o entidades públicas que intervengan en la tramitación, y su posterior incorporación en el mencionado fichero automatizado. Podéis ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndoos por escrito a web@vallhebron.cat, indicando claramente al asunto "Ejercicio de derecho LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalidad: Gestionar el contacto del usuario.
Legitimación: Aceptación expresa de la política de privacidad.
Derechos: Acceso, rectificación, supresión y portabilidad de los datos, limitación y oposición a su tratamiento.
Procedencia: El propio interesado.