Seminaris de Recerca Vall d'Hebron - Dr. Ángel Carracedo: El programa Impact i el projecte d'1 Milió de Genomes

 
  Activitat Online —
29/09/2021
29/09/2021 -- De 16:00h a 17:00h
Organize :
Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR)
Modality: Presencial
Compártelo:

La medicina personalitzada o de precisió es basa en l'ús de biomarcadors i integració de dades per a millorar la prevenció, pronòstic i tractament de les malalties de manera que pugui ser el més individualitzada possible d’acord amb les característiques de la malaltia i del pacient.

És tal la importància de la medicina de precisió que s'estan desenvolupant moltes iniciatives a nivell nacional i internacional. Com a base estructural de la propera Estratègia Nacional de Medicina de Precisió, l'ISCIII va llançar el programa IMPaCT amb tres subprogrames: un d'epidemiologia (amb una cohort nacional de 200.000 persones amb informació clínica i genòmica), un programa de dades (la magnitud de la informació que es recull és enorme) i un altre de medicina genòmica, en el qual s'estableix una xarxa de centres de seqüenciació d'alta capacitat a Espanya. També es presenten tres exemples d'ús: un en malalties rares, un altre en càncer (càncer hereditari i càncer primaris d'origen desconegut) i un altre en farmacogenètica i genòmica poblacional. En aquests programes es pretenen realitzar anàlisis genòmiques de complexitat (més enllà de la diagnosi habitual), que inclouen genomes complets o transcriptomes en pacients no diagnosticats amb la finalitat que es beneficiïn de les noves tecnologies genòmiques i així contribuir al projecte 1+ Million Genomes, una important iniciativa europea en què participa Espanya i que també es comentarà en la presentació.

El registre al seminari ja està disponible en aquest enllaç. La inscripció és gratuïta.

El Dr. Ángel Carracedo és catedràtic de Medicina Legal de la Universitat de Santiago de Compostela (USC) i director de la Fundació Pública Galega de Medicina Xenómica (SERGAS-Xunta de Galicia). El grup que dirigeix (Medicina Xenómica) consta d’uns cent investigadors i diverses plataformes tecnològiques. Ha publicat 8 llibres i més de 800 articles a revistes internacionals, incloent-hi nombrosos articles a Nature, Science, Cell, Nature Genetics o NEJM. El Dr. Carracedo és membre del board de societats científiques nacionals i internacionals de genètica, farmacogenòmica, càncer i medicina forense i membre d’organismes reguladors i agències així com part del consell assessor de nombrosos centres de recerca nacionals i internacionals i departaments ministerials.

El Dr. Carracedo és també president de la International Academy of Legal Medicine i de la Fundació INDAGA i també co-director científic de la Fundació Kaertor.

Amfitriona: Dra. Matilde Lleonart, Recerca biomèdica amb cel.lules mare del càncer (VHIR)

Les inscripcions són gratuïtes. Inscriu-t'hi aquí

 

 

 

Subscríbete a nuestros boletines y forma parte de la vida del Campus

Selecciona el boletín que quieres recibir:

La aceptación de estas condiciones, supone que da el consentimiento al tratamiento de sus datos personales para la prestación de los servicios que solicita a través de este portal y, si procede, para hacer las gestiones necesarias con las administraciones o entidades públicas que intervengan en la tramitación, y su posterior incorporación en el mencionado fichero automatizado. Podéis ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndoos por escrito a web@vallhebron.cat, indicando claramente al asunto "Ejercicio de derecho LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalidad: Gestionar el contacto del usuario.
Legitimación: Aceptación expresa de la política de privacidad.
Derechos: Acceso, rectificación, supresión y portabilidad de los datos, limitación y oposición a su tratamiento.
Procedencia: El propio interesado.