Webinar IRISCAT- Dra. Clara Montagut "Utilitat clínica de la biòpsia líquida en càncer colorectal"

 
  Activitat Online —
22/09/2021
22/09/2021 -- De 16:50h a 17:00h
Organize :
Vall d'Hebron Institut de Recerca
Modality: Presencial
Compártelo:

Dra. Clara Montagut, Investigadora Principal del grup de teràpia i biomarcadors en càncer (càncer colorectal) en l'Institut d'Investigacions Mèdiques de l'Hospital del Mar (IMIM) 

La biopsia líquida ens permet evaluar les característiques moleculars del tumor d’un pacient en una gota de sang, a temps real i de manera no agressiva pel pacient. Això ens obre un ventall d’ aplicacions clíniques que estan canviant la manera com tractem els pacient amb càncer colorectal metastàsic o localitzat.

CV: Clara Montagut es va llicenciar en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona (1999) i posteriorment es va formar com a especialista en Oncologia Mèdica a l’Hospital Clínic de Barcelona. Va completar la seva formació al Massachusetts General Hospital Cancer Center - Harvard School of Medicine de Boston, on va treballar en biomarcadors i teràpia específica. A la tornada dels Estats Units el 2008, va defensar la seva tesi doctoral sobre resistència als inhibidors del BRAF (Universitat de Barcelona, excel·lent cum laude) i es va incorporar a l’Hospital del Mar, on actualment és cap de la Unitat de Càncer Gastrointestinal i dirigeix un equip de investigació clínica i translacional en noves teràpies i biomarcadors en càncer colorectal. Per actualitzar la seva formació, el 2017-2018 la doctora Montagut va treballar al Memorial Sloan Kettering Cancer Center sobre biòpsia líquida en càncer de còlon. El doctor Montagut també és professor de la Universitat Pompeu Fabra.
La doctora Montagut ha dirigit i participat en un gran nombre d’assaigs clínics nacionals i internacionals sobre càncer gastrointestinal i compta amb més de 50 publicacions en revistes de prestigi, inclosa Nature Medicine, on va informar del descobriment d’una mutació de la resistència a la teràpia anti-EGFR en el càncer colorectal. El Dr. Montagut és membre de nombroses societats nacionals i internacionals, inclosa l'Associació Espanyola d'Oncologia Mèdica, el grup espanyol de tumors digestius (TTD), la Societat Europea d’Oncologia Mèdica (ESMO) i l’Associació Americana d’Oncologia Clínica (ASCO).

Inscriu-t'hi aquí

Subscríbete a nuestros boletines y forma parte de la vida del Campus

Selecciona el boletín que quieres recibir:

La aceptación de estas condiciones, supone que da el consentimiento al tratamiento de sus datos personales para la prestación de los servicios que solicita a través de este portal y, si procede, para hacer las gestiones necesarias con las administraciones o entidades públicas que intervengan en la tramitación, y su posterior incorporación en el mencionado fichero automatizado. Podéis ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndoos por escrito a web@vallhebron.cat, indicando claramente al asunto "Ejercicio de derecho LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalidad: Gestionar el contacto del usuario.
Legitimación: Aceptación expresa de la política de privacidad.
Derechos: Acceso, rectificación, supresión y portabilidad de los datos, limitación y oposición a su tratamiento.
Procedencia: El propio interesado.