Vall d'Hebron és l'únic hospital amb dos "Ambaixadors de la Medicina Espanyola" de Diario Médico, els doctors Josep Tabernero i Xavier Montalban

Avui s’ha donat a conèixer el nom dels 25 professionals de la medicina que han estat nomenats per Diario Médico com a “Embaixadors de la Medicina Espanyola”. Han estat seleccionats tres professionals d'entre tots els centres catalans i dos d'ells pertanyen Vall d'Hebron.

11/12/2017

Diario Médico, una de les publicacions de referència en l'àmbit de la salut, celebra aquest any el seu 25 aniversari. I han aprofitat per enaltir i destacar la figura de 25 professionals de l'àmbit de la medicina que hagin destacat tant per les seves aportacions com per la seva dedicació. Són els seus "ambaixadors", que han estat seleccionats després d'una consulta als seus lectors durant els últims mesos. El Dr. Josep Tabernero, cap del Servei d’Oncologia Mèdica de Vall d’Hebron i director del Vall d'Hebron Institut d'Oncologia (VHIO), i el Dr. Xavier Montalban, cap del Servei de Neuroimmunologia de Vall d’Hebron i Director del Centre d’Esclerosi Múltiple de Catalunya (Cemcat) formen part d’aquest grup selecte de 25 personalitats mèdiques del país.

De fet, a Catalunya s'han seleccionat tres metges. A banda dels doctors Tabernero i Montalban, la tercera ambaixadora és la Dra. Mercè Boada, actualment fundadora i directora mèdica de la Fundació ACE-Institut Català de Neurociències Aplicades, però que va dur a terme gran part de la seva carrera professional en l'àmbit de l'Alzhèimer a Vall d'Hebron.

Amb aquesta iniciativa es pretenia reconèixer la tasca, premiar la dedicació i posar en valor la trajectòria i la feina dels professionals sanitaris espanyols. El premi no només pretén distingir a una sèrie de facultatius per la seva trajectòria en l'àmbit assistencial, docent i investigador, sinó també als que encarnen els valors humanitaris de la Medicina.

Amb el suport dels col·legis de metges i Merck es va seleccionar prèviament a un centenar de precandidats repartits per tot el territori nacional. Els candidats de Madrid i Catalunya, pel seu pes en la sanitat espanyola, van ser escollits per un grup d'experts. A més, DM també va comptar amb l'ajuda dels lectors. Més de 5.000 professionals van votar en la pàgina web de diariomedico.com pel seu candidat favorit perquè passessin a l'última fase entre els 50 finalistes.

Finalment, els 25 guanyadors van ser escollits per un jurat d'experts compost per Fernando Carballo, president de Facme; Joaquín Poch, president de la Reial Acadèmia Nacional de la Medicina; Carmen Fernández, directora de Diario Médico; Serafín Romero, president de l'OMC; Isabel Sánchez, directora mèdica de Merck a Espanya i Javier Olave, exdirector del diari, que van valorar la trajectòria, dedicació i altres aportacions dels aspirants.

Dr. Josep Tabernero

El Dr. Josep Tabernero és el cap del Servei d'Oncologia Mèdica de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron i director del VHIO. En aquesta decisió, s'han tingut en compte les destacades contribucions que el Dr. Tabernero ha dut a terme en el desenvolupament de la medicina de precisió per al tractament del càncer, així com el seu lideratge i devoció absoluta a la medicina, que li han valgut entre altres reconeixements la seva designació com a president electe de la Societat Europea d'Oncologia Mèdica (ESMO), que començarà el seu període de presidència amb el nou any 2018.

El Dr. Tabernero ha publicat més de 250 articles en revistes indexades internacionals, el que li ha valgut per convertir-se en una de les veus més reconegudes en l'àmbit del tractament oncològic tant a nivell d'Espanya com en l'àmbit internacional. Fa poques setmanes era elegit un dels científics més influents del món en un dels més coneguts rànquings de citacions científiques i lidera, a Vall d’Hebron, una de les unitats d'assajos clínics en Fase I més reconegudes d'Europa. Recentment el Servei d'Oncologia que dirigeix ​​ha estat reconegut, per quart any consecutiu, com el Servei d'Oncologia mèdica amb més reputació d'Espanya segons el Monitor de Reputació Sanitària (MRS) i, a més, la Vall d'Hebron Institut d'Oncologia (VHIO) acaba de ser premiat amb el prestigiós "HI-5" que atorga l'Aliança Europea de Medicina personalitzada, per la seva integració de la medicina personalitzada a l'oncologia. Tot aquest lideratge ha estat el que ara Diario Médico ha volgut reconèixer amb l'atorgament d'aquest reconeixement.

"El reconeixement de la nostra feina sempre és un orgull, però que una institució com Diario Médico ho faci suposa un doble motiu de satisfacció. En primer lloc, perquè rebre aquesta menció és un reconeixement a tot un equip. En el món de l'oncologia només en equip s’aconsegueix arribar a l'excel·lència. I, en segon lloc perquè han estat companys de professió els que han pres la decisió. Sempre que rebem un reconeixement hem de fer una menció als nostres pacients. Ells no només són la raó de tot plegat, sinó que són qui més ens ensenyen cada dia",explicava el Dr. Tabernero en conèixer la decisió del jurat.

Dr. Xavier Montalban

El Dr. Xavier Montalban és cap del Servei de Neuroimmunologia de Vall d’Hebron i Director del Centre d’Esclerosi Múltiple de Catalunya (Cemcat). Expert i líder d’opinió en l’àmbit de l’esclerosi múltiple, el Dr. Montalban ha estat present en la realització dels primers assajos clínics i en diversos comitès directius d’assajos clínics. Cal destacar que és l’investigador principal dels assajos clínics en esclerosi múltiple realitzats pel Cemcat els quals han contribuït a trobar nous fàrmacs. És  autor i ha revisat més de 200 articles en revistes científiques.

Els seus interessos en recerca inclouen aspectes clínics de l’Esclerosi Múltiple, sent alhora el director del desenvolupament de la primera Guia de Pràctica Clínica en Esclerosi Múltiple en espanyol (segona a nivell mundial). Els projectes relacionats amb ressonància magnètica i factors biològics de pronòstic, evolució/resposta al tractament i mecanismes immunològics de la malaltia també són potenciats i liderats pel Dr. Montalban com a director del Cemcat i cap del Grup de Recerca en Neuroimmunologia.

També és director de la Càtedra de Neuroimmunologia Cemcat per potenciar tota aquesta recerca i la docència d’alta qualitat, amb base científica i vocació traslacional. Professor de Neurologia i Neuroimmunologia a la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona, també ha impulsat, dirigit i coordinat el Màster en Neuroimmunologia online de la UAB.

Compártelo:

Subscríbete a nuestros boletines y forma parte de la vida del Campus

Selecciona el boletín que quieres recibir:

La aceptación de estas condiciones, supone que da el consentimiento al tratamiento de sus datos personales para la prestación de los servicios que solicita a través de este portal y, si procede, para hacer las gestiones necesarias con las administraciones o entidades públicas que intervengan en la tramitación, y su posterior incorporación en el mencionado fichero automatizado. Podéis ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndoos por escrito a web@vallhebron.cat, indicando claramente al asunto "Ejercicio de derecho LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalidad: Gestionar el contacto del usuario.
Legitimación: Aceptación expresa de la política de privacidad.
Derechos: Acceso, rectificación, supresión y portabilidad de los datos, limitación y oposición a su tratamiento.
Procedencia: El propio interesado.