El 31 de maig es celebra el Dia Mundial de l'Esclerosi Múltiple a l'Hospital Vall d'Hebron

El saló d’actes del pavelló docent serà l’escenari de les diferents activitats i conferències. L’acte començarà a les 16h i serà obert al públic. 

25/05/2017

El Campus Vall d’Hebron juntament amb el Centre d’Esclerosi Múltiple de Catalunya (Cemcat) i la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM) organitzen aquest acte amb motiu del Dia Mundial de l’Esclerosi Múltiple (EM). La sala d’actes del Pavelló Docent de l’Hospital serà el lloc que acollirà les activitats i conferències del dia sota el lema d’aquest any: “Viure amb Esclerosi Múltiple”, que serà el tema central de l’esdeveniment.

L’acte començarà a les 4 de la tarda i serà obert al públic de manera que totes les persones que ho desitgin podran acudir per conèixer aquesta malaltia i com és conviure amb ella. Es parlarà d’aspectes diversos relacionats amb l’EM: l’estat actual i el futur del tractament, en la conferència a càrrec del Dr. Xavier Montalban, director del Cemcat. Així com de la qualitat de vida dels afectats, que es debatrà en una taula rodona. Participarà com a pacient Sergio Núñez, explicarà el canvi que ha suposat en la seva qualitat de vida deixar el tabac, en el marc del Dia Sense Fum a Vall d’Hebron, ja que el tabaquisme pot empitjorar l'evolució de la malaltia.

També es podrà gaudir d’actuacions per part de les corals del Cemcat i la de Vall d’Hebron, i escoltar el relat guanyador del concurs literari convocat pel Cemcat. La celebració es completarà amb els quadres fets pels usuaris d'Art-teràpia del Cemcat que estaran exposats al vestíbul del Pavelló Docent.

 

Esclerosi múltiple

L’esclerosi múltiple és una malaltia autoimmunitària en que les cèl·lules del sistema immune destrueixen la mielina que recobreix les neurones. D’aquesta manera els impulsos nerviosos ja no poden transmetre’s de forma ràpida i eficient, cosa que causa problemes com debilitat muscular, problemes de visió i pèrdua de l’equilibri.

És una malaltia crònica que se sol presentar en forma de brots i pot causar discapacitat neurològica progressiva. Se’n coneixen diversos tipus, però sol afectar de manera diferent a cada pacient. De moment es desconeix la causa que origina la malaltia, i, els tractaments disponibles, redueixen alguns símptomes i la intensitat dels brots, però no aturen la progressió. Actualment, és la segona malaltia neurològica que més afecta a joves d’entre 20 i 30 anys a l’Estat, amb més del doble d’incidència en dones.

L’esclerosi múltiple suposa un gran repte per la recerca degut a les seves característiques: el curs de la malaltia no es pot predir i les lesions nervioses no sempre es poden relacionar amb la severitat dels símptomes. És per això que és necessària encara molta més investigació per conèixer la malaltia i assajos clínics per provar l’efectivitat de nous tractaments. 

Compártelo:

Notícies relacionades

Subscríbete a nuestros boletines y forma parte de la vida del Campus

Selecciona el boletín que quieres recibir:

La aceptación de estas condiciones, supone que da el consentimiento al tratamiento de sus datos personales para la prestación de los servicios que solicita a través de este portal y, si procede, para hacer las gestiones necesarias con las administraciones o entidades públicas que intervengan en la tramitación, y su posterior incorporación en el mencionado fichero automatizado. Podéis ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndoos por escrito a web@vallhebron.cat, indicando claramente al asunto "Ejercicio de derecho LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalidad: Gestionar el contacto del usuario.
Legitimación: Aceptación expresa de la política de privacidad.
Derechos: Acceso, rectificación, supresión y portabilidad de los datos, limitación y oposición a su tratamiento.
Procedencia: El propio interesado.