Somos la suma de cuatro hospitales: el General, el Infantil, el de la Mujer y el de Traumatología, Rehabilitación y Quemados. Estamos ubicados en el Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus, un parque sanitario de referencia internacional donde la asistencia es una rama imprescindible.
Te detallamos los servicios y las unidades que forman parte del Hospital Vall d'Hebron y las principales enfermedades que tratamos. También te ofrecemos recomendaciones basadas en lo que la evidencia científica ha demostrado eficaz para garantizar el bienestar y la calidad de vida.
¿Quieres saber cómo será tu estancia en el Hospital Universitario Vall d'Hebron? Aquí encontrarás toda la información.
La apuesta por la innovación nos permite estar en vanguardia de la medicina, proporcionando una asistencia de primer nivel y adaptada a las necesidades cambiantes de cada paciente.
Quines són les vacunes que se subministren?
Amb data d'abril de 2021, a Europa hi ha 4 vacunes autoritzades per l'Agència Europea de Medicaments: Pfizer, Moderna, AstraZeneca i Janssen.
Quin és el mecanisme d'acció de les vacunes?
Les vacunes de Pfizer i de Moderna contenen ARN missatger, que és l'equivalent al llibre d'instruccions perquè sigui el nostre organisme qui fabriqui l'antigen (en aquest cas, una proteïna) que produeixi la resposta immunitària, el que ajuda a protegir-nos contra el virus. No s'injecten virus inactivats ni parts d'aquests virus. A la vacuna d'AstraZeneca s'utilitza un virus afeblit (concretament, un el refredat comú dels ximpanzés modificat genèticament) que conté la informació per produir una proteïna de virus de la COVID-19, amb l'objectiu de crear immunitat. I, en el cas de la vacuna Janssen s'usa un virus (de la família de l'adenovirus) que, igual que en el cas de la vacuna d'AstraZeneca, s'ha modificat perquè contingui el gen que produeix una proteïna de virus de la COVID-19. Així, el nostre cos crearà immunitat.
Totes les vacunes són fiables i segures?
Les vacunes contra la COVID-19 han estat aprovades per les agències reguladores i compleixen les 2 característiques principals que permeten la seva aplicació i distribució: seguretat i eficàcia. S'han notificat molt pocs casos de trombosi en relació amb la vacuna d'AstraZeneca. Després d'avaluar-los, les autoritats sanitàries van concloure que el benefici que proporciona la vacuna supera els riscos.
Com i quan s'administra?
La vacuna s'administra amb una injecció al braç. Aquest procediment és semblant al d'altres vacunes, com la de la grip. Les dosis que s'ha d'administrar de cada vacuna són les següents:
Hi ha cap contraindicació per rebre la vacuna?
Les vacunes de Pfizer, Moderna i Janssen no estan indicades, de moment, en persones embarassades ni s'administren a menors de 18 anys. D'altra banda, la vacuna d'AstraZeneca s'està administrant a persones d'un rang d'edat determinat, segons estipulen les autoritats sanitàries. Com a responsables de la nostra salut, també es recomana comentar les malalties i al·lèrgies que patim a la persona encarregada de vacunar.
Em puc vacunar si tinc al·lèrgies?
Les vacunes estan contraindicades en persones que han mostrat una reacció al·lèrgica greu a una dosi anterior de la vacuna que s'administri o a algun dels seus components.
La aceptación de estas condiciones, supone que da el consentimiento al tratamiento de sus datos personales para la prestación de los servicios que solicita a través de este portal y, si procede, para hacer las gestiones necesarias con las administraciones o entidades públicas que intervengan en la tramitación, y su posterior incorporación en el mencionado fichero automatizado. Podéis ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndoos por escrito a web@vallhebron.cat, indicando claramente al asunto "Ejercicio de derecho LOPD". Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut. Finalidad: Gestionar el contacto del usuario. Legitimación: Aceptación expresa de la política de privacidad. Derechos: Acceso, rectificación, supresión y portabilidad de los datos, limitación y oposición a su tratamiento. Procedencia: El propio interesado.