Dra. Maria Urquizu Padilla

Institutions of which it is part

Hospital General

Medicina Interna

Hospital Traumatologia, Rehabilitació i Cremats

Cirugía Ortopédica y Traumatología

Médico

Sóc metgessa especialista en medicina interna adjunta al servei de medicina interna de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron. Exerceixo valorant pacients fràgils amb fractura de fèmur a traumatologia i resolent els dubtes mèdics de qualsevol pacient ingressat en aquest edifici. Porto una consulta externa de lípids i risc vascular. Desenvolupo la meva tasca investigadora al Vall d'Hebron institut de recerca (VHIR).

Curriculum

Vaig completar la seva formació com a Llicenciada en Medicina a la Universitat Autònoma de Barcelona; vaig rebre el "Premi extraordinari de Llicenciatura" que s'atorga a l'estudiant amb les millors qualificacions durant la seva carrera universitària.
Posteriorment, vaig completar la meva formació especialitzada en Medicina Interna a l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, a través de l'oposició MIR. Durant aquest període, vaig escriure un article de revisió sobre el lupus i l'aterosclerosi accelerada, i vaig assistir a congressos i reunions.
Vaig rebre una beca per dur a terme una tesi doctoral durant tres anys i em vaig allotjar a la prestigiosa unitat d'investigació Louise Coote Lupus a l'Hospital Guy's and Saint Thomas. Durant aquest període vaig publicar dos articles a la revista internacional Rheumatology com a primera autora, i un altre a BMC Rheumatology.
Em vaig doctorar amb distinció "cum laude" per la seva tesi doctoral titulada "Activitat del lupus eritematós sistèmic i marcadors sanguinis associats a l'aterosclerosi" a la Universitat Autònoma de Barcelona.
Durant 15 anys vaig treballar com a metgessa d'urgències a l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, vaig impartir diversos cursos i vaig col·laborar en projectes de recerca.
Des de juny de 2019 treballo com a hospitalista a l'edifici de Traumatologia de l'Hospital Vall d'Hebron i atenc pacients a la consulta externa de lípids i risc vascular del mateix hospital. Des de l'abril de 2021, sóc membre de la junta directiva de XULA (Xarxa d'Unitats de Lípids i Aterosclerosi de Catalunya).
Durant la pandèmia de COVID vaig col·laborar amb el grup de recerca STACOV-XULA en una gran base de dades, publicant tres articles de revistes.
L'any 2022 vaig publicar com a coautora una guia sobre el maneig de la dislipidèmia per a la prevenció cardiovascular (guia XULA).

Actualment participo en diversos assaigs clínics com a investigadora principal per provar nous tractaments per als trastorns dels lípids.
Maria Urquizu Padilla

Instituciones

Hospital General

Medicina Interna

Hospital Traumatologia, Rehabilitació i Cremats

Cirugía Ortopédica y Traumatología

Médico

Vall Hebron Institut de Recerca

Investigador sénior

Notícies relacionades

Professionals

Subscríbete a nuestros boletines y forma parte de la vida del Campus

Selecciona el boletín que quieres recibir:

La aceptación de estas condiciones, supone que da el consentimiento al tratamiento de sus datos personales para la prestación de los servicios que solicita a través de este portal y, si procede, para hacer las gestiones necesarias con las administraciones o entidades públicas que intervengan en la tramitación, y su posterior incorporación en el mencionado fichero automatizado. Podéis ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndoos por escrito a web@vallhebron.cat, indicando claramente al asunto "Ejercicio de derecho LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalidad: Gestionar el contacto del usuario.
Legitimación: Aceptación expresa de la política de privacidad.
Derechos: Acceso, rectificación, supresión y portabilidad de los datos, limitación y oposición a su tratamiento.
Procedencia: El propio interesado.