Dra. Elena Sulleiro Igual

Institutions of which it is part

Serveis transversals

Microbiología

Jefe de Sección

Llicenciada en Medicina i Cirurgia (1998) i doctora en Microbiologia (2019). Em vaig especialitzar en Microbiologia Clínica a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona (2004) on he treballat com metge adjunt i actualment sóc cap de secció de Salut Internacional del Servei de Microbiologia. La meva tasca sempre ha estat relacionada amb el diagnòstic de les infeccions parasitàries, especialment importades tant al laboratori de l'hospital com a la Unitat de Malalties Transmissibles Vall d'Hebron-Drassanes. Tinc experiència en el desenvolupament de laboratoris i formació de professional d'aquest àmbit a països de baixos recursos.

Curriculum

Sóc llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat de València (1998) i doctora en Microbiologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (2019). Em vaig especialitzar en Microbiologia Clínica a l'Hospital Vall d'Hebron (2004). Vaig cursar el Màster en Microbiologia Clínica (2004) i en Medicina tropical i Salut Internacional per la Universitat de Barcelona (2008).
Actualment, sóc cap de secció de Salut Internacional del Servei de Microbiologia, anteriorment vaig treballar a l'Hospital Verge del Toro de Menorca des de 2004 a 2005 i com a facultatiu especialista adjunt al Servei de Microbiologia del H. Vall d'Hebron. He fet un important treball d'implantació de noves tècniques en el diagnòstic de les malalties parasitàries tant directes com serològiques i moleculars. Aquesta unitat com a part integrant del PROSICS (Programa de Salut Internacional de l'ICS) fa tasques de referència per a la resta de centres que l'integren.
A l'àmbit docent, sóc professora associada del Departament de Genètica i Microbiologia de la Universitat Autònoma de Barcelona des de 2007 i de diferents Màsters Universitaris i Cursos oficials entre els quals destaca el Màster de Salut Internacional de la UAB i el Curs de Salut Internacional i Cooperació que organitza PROSICS.
En l'àmbit de la recerca participo en múltiples projectes tant en el nostre àmbit com en països de baixos recursos.
Des de l'any 2007 col·labora activament amb l'H. Nossa Senhora da Paz a Cubal (Angola) tant com a referent assistencial del laboratori com en tasques de formació i projectes de recerca. Per aquest motiu va ser premiada amb la Beca de la Societat Catalana de Microbiologia i Malalties Infeccioses (SCMIMC) el 2010.
Col·laboro com a referent de laboratori en diversos projectes d'àmbit nacional i europeus
Sóc vocal de la junta directiva del grup d'estudi de patologia importada de la Societat Espanyola de Malalties Infeccioses i Microbiologia clínica (SEIMC), membre de CIBERINFEC de l'Institut Carlos III, la Societat Espanyola de Medicina Tropical i Salut Internacional (SEMTSI) i la Societat Catalana de Malalties Infeccioses i Microbiologia Clínica (SCMIMC).
Elena Sulleiro Igual

Instituciones

Serveis transversals

Microbiología

Jefe de Sección

Vall Hebron Institut de Recerca

Investigador/a principal

Microbiología

Notícies relacionades

Professionals

Subscríbete a nuestros boletines y forma parte de la vida del Campus

Selecciona el boletín que quieres recibir:

La aceptación de estas condiciones, supone que da el consentimiento al tratamiento de sus datos personales para la prestación de los servicios que solicita a través de este portal y, si procede, para hacer las gestiones necesarias con las administraciones o entidades públicas que intervengan en la tramitación, y su posterior incorporación en el mencionado fichero automatizado. Podéis ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndoos por escrito a web@vallhebron.cat, indicando claramente al asunto "Ejercicio de derecho LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalidad: Gestionar el contacto del usuario.
Legitimación: Aceptación expresa de la política de privacidad.
Derechos: Acceso, rectificación, supresión y portabilidad de los datos, limitación y oposición a su tratamiento.
Procedencia: El propio interesado.