Sra. Desideria Martinez Rascon

Institutions of which it is part

Hospital General

Enfermedades Infecciosas

Enfermero/a

Sóc infermera amb molta experiència en l'àmbit de la microbiologia clínica. Això m'ha ajudat a ser una referent en l'àrea de les malaties infeccioses, més concretament de les infeccions de transmissió sexual, on en poc temps he tingut el plaer de presentar dues ponències orals en congressos internacionals. Encara que porto 31 anys al mateix hospital, he tingut la sort de conèixer diverses unitats i de totes guardo bones experiències i bons coneixements, que encara aniran en augment.

Curriculum

Sóc infermera a la Unitat de Malalties de Transmissió Sexual (Drassanes).

Des de 1986 treballo a l'Hospital Universitari Vall d'Hebron. Gairebé els primers 10 anys els vaig passar entre Cures Intensives i Unitat Coronària. Allò em va donar tota l'experiència tècnica per consolidar coneixements, aprendre a treballar en equip, la seguretat necessària per a la presa de decisions i iniciativa a l'hora d'actuar.

Més tard, uns anys al Banc de Sang i Teixits em van donar una altra versió del rol d'infermeria que no era pròpiament l'assistencial, i molts coneixements sobre els hemoderivats.

Posteriorment he estat 17 anys al laboratori de Microbiologia, on he adquirit molta experiència en microbiologia clínica i, paral·lelament, em vaig implicar activament en tot el procés d'acreditació per la Norma ISO, tant en la preparació de la documentació com en la formació per poder exercir d'auditora interna.

La meva activitat docent va començar el 1989 com a professora en pràctiques de DUI, al laboratori com a professora en pràctiques de TSLC i ara torno a ser professora en pràctiques del grau d'infermeria.

He donat cursos de formació continuada en l'àrea de microbiologia i l'àrea d'infeccions de transmissió sexual.

He sigut ponent al Congrés Nacional SEIMC (maig del 2016) amb una presentació oral "Estudio de parejas sexuales en una unidad de ITS. Un reto enfermer@", en el marc del 43 internacional Dexeus Fórum (octubre 2016) a les jornades d'infermeria amb una exposició oral "Enfermer@s en una unidad de ITS" i vaig col·laborar en un treball 2007 al 56 Congreso de la Asociación Española de Pediatría.

Durant aquests anys he assistit a nombrosos cursos de formació interna/externa i encara em queda molt per aprendre.

Instituciones

Hospital General

Enfermedades Infecciosas

Enfermero/a

Subscríbete a nuestros boletines y forma parte de la vida del Campus

Selecciona el boletín que quieres recibir:

La aceptación de estas condiciones, supone que da el consentimiento al tratamiento de sus datos personales para la prestación de los servicios que solicita a través de este portal y, si procede, para hacer las gestiones necesarias con las administraciones o entidades públicas que intervengan en la tramitación, y su posterior incorporación en el mencionado fichero automatizado. Podéis ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndoos por escrito a web@vhebron.net, indicando claramente al asunto "Ejercicio de derecho LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalidad: Gestionar el contacto del usuario.
Legitimación: Aceptación expresa de la política de privacidad.
Derechos: Acceso, rectificación, supresión y portabilidad de los datos, limitación y oposición a su tratamiento.
Procedencia: El propio interesado.