Dr. Matilde Esther Lleonart Pajarín

Institutions of which it is part

Sóc líder del grup de "Recerca Biomèdica en Cèl·lules Mare del Càncer" al VHIR. Vaig arribar al VHIR fa 21 anys després d'haver treballat en diferents prestigiosos centres de recerca internacionals: l'Organització Mundial de la Salut (OMS) a l'Agència Internacional per a la Investigació del Càncer (IARC) (Lió, França), el Wolfson Institute for Biomedical Research (WIBR) a Londres i la Universitat Queen's Mary de Londres.

Curriculum

El meu grup de recerca va ser reconegut com a Grup de Recerca Emergent l'any 2009 per la Generalitat de Catalunya i posteriorment el 2014 com a Grup de Recerca Consolidat.
Al llarg de la meva carrera he participat en la investigació del càncer des d'un punt de vista més molecular correlacionant mutacions clau en oncogens i gens supressors de tumors amb característiques anatòmiques, patològiques i clíniques dels tumors dels pacients i també a través d'estudis de cultiu cel·lular per determinar vies importants de senyalització cel·lular clau en la tumorigènesi.
Actualment, les principals línies de recerca del meu Grup de Recerca se centren en la identificació i caracterització de mecanismes biològics en cèl·lules canceroses resistents, incloses les cèl·lules mare cancerígenes, per desentranyar les vies responsables de la seva resistència en models de càncer de mama, pulmó i cap i coll.
A més, estem especialment centrats a identificar dianes moleculars en cèl·lules canceroses resistents i cèl·lules mare canceroses que afecten tumors especialment agressius. L'objectiu és atacar-los farmacològicament per proposar noves teràpies contra el càncer: nous fàrmacs i/o combinacions de fàrmacs per combatre tumors resistents en models de ratolí.
Matilde Esther Lleonart Pajarín

Instituciones

Vall Hebron Institut de Recerca

Jefe de grupo

Investigación biomédica con Células Madre de Cáncer

Subscríbete a nuestros boletines y forma parte de la vida del Campus

Selecciona el boletín que quieres recibir:

La aceptación de estas condiciones, supone que da el consentimiento al tratamiento de sus datos personales para la prestación de los servicios que solicita a través de este portal y, si procede, para hacer las gestiones necesarias con las administraciones o entidades públicas que intervengan en la tramitación, y su posterior incorporación en el mencionado fichero automatizado. Podéis ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndoos por escrito a web@vallhebron.cat, indicando claramente al asunto "Ejercicio de derecho LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalidad: Gestionar el contacto del usuario.
Legitimación: Aceptación expresa de la política de privacidad.
Derechos: Acceso, rectificación, supresión y portabilidad de los datos, limitación y oposición a su tratamiento.
Procedencia: El propio interesado.