Webinar en Salut Mental - Dra. Gemma Parramon: "La perspectiva de gènere en el trastorn mental"

 Webinar
  Online —
24/02/2022
24/02/2022 -- De 15:00h a 16:00h
Organize :
Recerca Vall d'Hebron.
Modality: Online

És necessari inscriure’s

Inscriu-te
Compártelo:

Les desigualtats basades en el gènere fan que ser dona sigui un factor de risc per patir un trastorn mental. I així ho reconeix l'Organització Mundial de la Salut (OMS) que assenyala que el gènere afecta de forma fonamental a la salut i en particular a la salut mental. La medicina ha adoptat com a punt de vista neutre i universal el masculí, i això ha comportat la invisibilització històrica de la dona. Han estat excloses de la recerca, dels assajos clínics i del coneixement científic sobre la salut. Aquests biaixos de gènere són evidents en els determinants de salut que influeixen en l'aparició, manifestació i evolució dels trastorns mentals. Les desigualtats socials, les pitjors condicions de treball, la doble jornada laboral, les cures, la violència masclista, la baixa autoestima, la culpa i l'autoexigència, entre d'altres, són alguns dels factors que condicionaran la diferent forma d'emmalaltir d'homes i dones. L'objectiu de la webinar és incorporar una mirada de gènere a la salut mental i posar en relleu que les desigualtats de gènere impacten negativament en la salut de les dones.

La Dra. Gemma Parramon és metgessa especialista en psiquiatria i cap de Secció d'Interconsulta i Psiquiatria d’Enllaç. La seva principal àrea d’interès és la subespecialitat de la psiquiatria d’alta complexitat que s’ocupa de la interfase entre la psiquiatria i les altres especialitats mèdiques i quirúrgiques anomenada psiquiatria d’enllaç i psicosomàtica. Tracta la convergència de la patologia psiquiàtrica amb la patologia mèdica, les manifestacions psiquiàtriques de les malalties mèdiques i dels seus tractaments, els trastorns psiquiàtrics crònics a l’hospital general i les alteracions farmacocinètiques i farmacodinàmiques dels psicofàrmacs en la persona que emmalalteix. Desenvolupa aquesta activitat a nivell assistencial, docent i de recerca incorporant sempre la perspectiva de gènere.

  • Webinar a càrrec de la Dra. Gemma Parramon Puig, cap de Secció d'Interconsulta i Psiquiatria de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron
  • Moderadora: Dra. Maria Del Mar Baz Montero, del servei de Psiquiatria Hospital Universitari Vall d’Hebron

Subscríbete a nuestros boletines y forma parte de la vida del Campus

Selecciona el boletín que quieres recibir:

La aceptación de estas condiciones, supone que da el consentimiento al tratamiento de sus datos personales para la prestación de los servicios que solicita a través de este portal y, si procede, para hacer las gestiones necesarias con las administraciones o entidades públicas que intervengan en la tramitación, y su posterior incorporación en el mencionado fichero automatizado. Podéis ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndoos por escrito a web@vallhebron.cat, indicando claramente al asunto "Ejercicio de derecho LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalidad: Gestionar el contacto del usuario.
Legitimación: Aceptación expresa de la política de privacidad.
Derechos: Acceso, rectificación, supresión y portabilidad de los datos, limitación y oposición a su tratamiento.
Procedencia: El propio interesado.