Somos Vall d'Hebron

Imagen de Maria Salvadó
 
User info Wrapper
imagen
User info

Dra. Maria
Salvadó

Dra.
Maria
Salvadó

Treballo al Servei de Neurologia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i a l’Institut de Recerca Vall d’Hebron des de 2012. Prèviament, em vaig formar com a metge resident especialista en neurologia entre 2008 i 2012 al mateix centre.

Centers Info

Instituciones de las que forma parte

Hospital General

Médico
Neurología
Dónde encontrarlo

Vall d'Hebron Instituto de Investigación

Investigadora
Sistema nervioso periférico
Dónde encontrarlo
Curriculum

Currículum

La meva tasca assistencial com a neuròloga se centra en el diagnòstic i el tractament de les malalties neuromusculars i rares a la Unitat de Malalties Neuromusculars i Rares de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, i com a investigadora al grup de recerca en malalties del Sistema Nerviós Perifèric del Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR), dirigit pel Dr. Juntas

Les meves principals línies de recerca es basen en la identificació de nous biomarcadors i determinants genètics a les formes familiars i esporàdiques d'esclerosi lateral amiotròfica (ELA), miastènia gravis autoimmune (MG) i miopaties i neuropaties de base genètica. També sóc una de les professionals de la Xarxa Europea per a Malalties Neuromusculars i rares (EURO-NMD ERN) i de la Xarxa Europea per a malalties neurològiques rares (ERN-RND), de les quals és membre l'Hospital Vall d'Hebron. 

Sóc coautora de més de 20 articles en revistes científiques i aquest any 2020, he publicat en xarxa (TDX) la meva tesi doctoral sobre la influència de factors genètics a les formes familiars i esporàdiques de miastènia gravis. 

Al 2013, vaig ser guardonada amb el Scientific Poster Award al International Symposium for ALS (MNDA). A més, sóc co-investigadora de diversos projectes de recerca i assaigs clínics, incloent-hi beques FIS (Fondo de Investigación Sanitarias) i MINECO (Ministerio de Economía y Competitividad). Aquestes beques es destinen a l'estudi de malalties neurològiques rares com l'ELA, la miastenia gravis, la polineuropatia amiloide familiar (malaltia de Corino-Andrade), malalties mitocondrials, polirradiculoneuropatia inflamatòria desmielinitzant crònica (CIDP).

group_container
Perfils XXSS
Redes sociales
 
Noticias relacionadas
Profesionales relacionados
Dr. José
Álvarez Sabín
Jefe de Servicio
Neurología
Dr. Josep
Gámez
Jefe de Sección
Neurología
Investigador Principal
Sistema nervioso periférico
Dra. Patricia
Pozo Rosich
Investigador Principal
Cefalea y dolor neurológico
Sra. Cristina
Rivera Rubio
Fisioterapeuta
Neurología
Fisioterapeuta
Medicina Física y Rehabilitación
Dra. Marta
Torres Ferrús
Investigadora
Cefalea y dolor neurológico
Dr. Oriol
de Fàbregues
Investigador Principal
Enfermedades neurodegenerativas
Dra. Marta
Rubiera
Médico
Neurología
Sra. Elisenda
Conde Rodriguez
Enfermero/a
Neurología
Enfermero/a
Sistema nervioso periférico