We are Vall d'Hebron

Joan Xavier Comella Carnicé's picture
 
User info Wrapper
image
User info

Dr. Joan Xavier
Comella Carnicé

Dr.
Joan Xavier
Comella
Carnicé

Vaig obtenir el doctorat en medicina a la Universitat de Barcelona el 1989. Després d’una estada postdoctoral a l’Institut de Ciències Biològiques CNRS de Gir sur Yvette, a França, vaig treballar com a professor associat a la Facultat de Medicina de la Universitat de Lleida el 1990, i com a professor en plantilla el 2002. Des d’abril del 2007 soc professor a l’Institut de Neurociències de la Universitat Autònoma de Barcelona. També he estat professor visitant al INSERM de Marsella i al EMBL de Heidelberg, Alemanya. En l’actualitat soc el director del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) i coordino la recerca biomèdica i la innovació duta a terme des de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, un dels més importants de l’Estat Espanyol.

Centers Info

Belongs to the institutions

Vall d'Hebron Research Institute

Research
Where to find it
Curriculum

Currículum

M’he especialitzat en gestió sanitària a través del “Programa Executiu en Gestió Sanitària” de l’IESE Business School de Madrid.

He realitzat tasques de gestió de polítiques científiques com a: vicepresident d'investigació de la UdL (1995-2000), director de l'ANEP (2004-2005), director general de FCYT (2005-2006), director general de la FCRI (2007- 2009), i director de l'Institut de Neurociències de la UAB (2007-2009). Vaig ser elegit secretari general de la COSCE i conseller extern de l'Agència Nacional de Recerca (AEI de MINECO). Actualment soc copresident del Consell d'Administració de la Infraestructura Europea per a la Medicina Translacional (EATRIS 2012-2014).
A més, he estat consultor i avaluador de la Comissió Europea al Programa Marc V; consultor i avaluador d'organismes de finançament nacionals (ANEP, FIS, CICYT) i regionals (DURSI); avaluador del Programa Nacional de Recerca d'Argentina i França; avaluador de més de 15 revistes científiques internacionals; organitzador (president) de congressos nacionals (Societat Espanyola de Neurociències, Lleida 2003) i internacionals (Juan March Symposium, 1996).

També he estat consultor del grup d'implementació d'estudis mèdics de la Universitat de Girona i el comitè científic extern de l'Institut de Recerca de Santiago de Compostel·la (format per la Universitat i l'Hospital Universitari de Santiago). Des de 2011 soc membre del Comitè Organitzador d'Expoquimia i membre del Comitè Científic de MIHealth.

He dirigit més de 25 projectes de recerca finançats per organismes nacionals i internacionals. He exercit d'expert assessor extern de la Unió Europea sobre el programa "Envelliment de la població" (1999-2002) i soc membre del Grup d'Experts d'Alt Nivell Especialitzat de Malalties Cròniques i Degeneratives, Genòmica i Neurociències de la Comissió Europea (1999-2002). He rebut diversos premis entre els quals destaca el "Jove científic destacat" de la Generalitat de Catalunya (2001) i el Premi Nacional de Ciències Mèdiques Bàsiques de la Fundació Pfizer (2005).

group_container
Perfils XXSS

Xarxes socials

  
Related professionals
Sr. Carles
Civit Llort
Human Resources Director
Human Resources Management
Sr. Francesc
Iglesias Garcia
Management Assistant
Management
Sra. Raquel
Cánovas Paradell
Technology Director
Technology Management
Dr. César
Velasco Muñoz
Director of Integrated Management and Innovation
Sra. Sònia
Cortés Garcia
Finance Director
Finance Management
Dr. Tomàs
Pumarola Sunyer
Teaching Director
Teaching Management
Dra. Ana
Ochoa De Echagüen Aguilar
Director of Healthcare
Healthcare Management
Sra. Rosa
Romà Monfà
Director of Communications, Marketing and CSR
Communications Management
Director of Communications, Marketing and CSR
Communications Management
Director of Communications, Marketing and CSR
Communications Management
Director of Communications, Marketing and CSR
Communications Management
Dr. Vicenç
Martínez Ibáñez
Sra. María Luisa
Sarrias Pedemonte
General Services Director
General Services Director
Sra. Mª Àngels
Barba Flores
Director of Nursing
Nursing Management
Dra. Soledad
Romea Lecumberri
Processes Director
Healthcare Management
Dra. Rocío
Cebrián Rubio
Deputy Healthcare Manager
Healthcare Management