Comença la campanya de vacunació per a professionals sanitaris de Vall d'Hebron

Els professionals de l’àmbit sanitari no vacunats poden ser un factor clau en l'extensió de brots epidèmics en centres sanitaris, ja que poden transmetre el virus de la grip als seus pacients mentre els atenen, i també a les persones del seu entorn familiar.

07/11/2018

La temporada gripal 2017-2018 varen ser hospitalitzats al nostre hospital 784 malalts per complicacions de la grip (137 casos van fer complicacions greus i 13 van morir). El període d’incubació és d’1 a 3 dies. La disseminació viral de persona a persona es produeix des d’un dia abans dels símptomes, fins a 3-5 dies després de l’inici. Aquesta malaltia es transmet per les gotes petites que es produeixen amb la tos, els esternuts o mentre es parla. També a través d’objectes contaminats i secrecions respiratòries. Durant aquests dies, un equip del Servei de Medicina Preventiva de l'Hospital passarà pels diferents serveis de l'Hospital per vacunar-te i facilitar-te aquesta mesura imprescindible per al benestar dels nostres pacients.

 

Els professionals sanitaris han de tenir present que:

  • Entre un 30% i un 50% de les persones infectades amb el virus de la grip poden no manifestar símptomes, però poden transmetre'l.
  • Si segueixen treballant amb la grip, s’incrementa la possibilitat de transmetre-la als pacients. Fins i tot els professionals sanitaris que deixen d'anar a treballar quan presenten símptomes poden haver transmès la grip en el període asimptomàtic.
  • Els brots de grip als hospitals són freqüents.
  • El virus de la grip es contagia des d’un dia abans de manifestar els símptomes fins cinc dies després.
  • La vacunació dels professionals en centres assistencials i sociosanitaris ha demostrat una reducció del risc de la síndrome gripal en els pacients i una disminució de la mortalitat global durant la temporada gripal.

La vacunació antigripal anual és la principal mesura de prevenció de la grip. Per això, si el professional es vacuna, protegeix als pacients.

Els professionals sanitaris poden consultar les dates de vacunació aquí.

 

El 7 de novembre, els professionals es poden sumar a la campanya de l'ICS #vdevacunat i guanyar un cap de setmana a Núria

L’ICS (Institut Català de la Salut) impulsa la Jornada de vacunació contra la grip V de Vacuna’t, aquest dimecres 7 de novembre, per als professionals sanitaris. Es tracta de la primera vegada que l’organització impulsa una campanya de vacunació concentrada en un únic dia i dirigida a tots els professionals d’hospitals, atenció primària i salut penitenciària.

Els professionals poden compartir la seva experiència #vdevacunat a través de Twitter (@icscat) o correu electrònic participa.ics@gencat.cat.

Entre tots els missatges rebuts se sortejarà un cap de setmana a l’Hotel Vall de Núria en règim de mitja pensió. La millor foto de grup també tindrà premi! 10 bitllets del cremallera per pujar a la Vall de Núria.

En aquest enllaç  es troben les bases de participació

I els professionals de Vall d'Hebron poden descarregar la seva foto per participar al concurs aquí.

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Campus Life

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vhebron.net, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.