Som la suma de quatre hospitals: el General, l'Infantil, el de la Dona i el de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats. Ens trobem dins el Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus, un parc sanitari de referència internacional on l’assistència és una branca imprescindible.
Et detallem els serveis i les unitats que formen part de l'Hospital Vall d'Hebron i les principals malalties que tractem. També t'oferim recomanacions basades en allò que l’evidència científica ha demostrat eficaç per garantir el benestar i la qualitat de vida.
T'orientem des del primer contacte amb el centre perquè trobis tots els serveis i treguis el màxim partit possible de les nostres instal·lacions. Sigui quin sigui el motiu de la teva visita, t'expliquem com moure't dins de l'hospital.
Marçal Obiols, estudiant universitari, ha dissenyat una estructura que permet millorar la immobilització dels peus dels pacients. L’estudiant ha donat la fèrula a Vall d’Hebron.
Marçal Obiols va estar ingressat a Vall d’Hebron a causa d’una encefalomielitis quan tenia tretze anys. Aquesta patologia comporta l’afectació del sistema nerviós i, en algunes ocasions, causa pèrdua de sensibilitat. Per a la recuperació es requereix un repòs absolut al llit, i, en alguns pacients, aquest repòs deixa seqüeles com el peu equí (els peus queden permanentment flexionats cap en dins). Quan el Marçal va estar ingressat, la fisioterapeuta va recomanar a la família que recolzés el peu per tal de mantenir-lo recte. La manera actual de mantenir el peu recte és amb coixins o amb unes botes que subjectin el turmell. El pare del Marçal va crear-li un recolzador per als peus amb un calaix de la tauleta de nit de l’hospital, ja que amb els coixins no n’hi havia prou.
Quan a segon de batxillerat en Marçal va haver de triar el tema pel seu Treball de Recerca, va decidir crear una fèrula per evitar el peu equí durant el repòs hospitalari. Per tal d’elaborar el projecte va documentar-se amb les doctores que el van atendre, la Dra. Mar Meléndez, del Servei de Medicina Física i Rehabilitació, i la Dra. Mireia del Toro, del Servei de Neurologia Pediàtrica. En un inici volia elaborar el suport per al peu amb una impressora 3D, però les dimensions que requereix el suport no ho han permès. Finalment per elaborar-lo ha utilitzat una estructura de fusta que ha folrat amb material ortopèdic. La mida d’aquesta fèrula ha estat pensada per a infants d’entre quatre i tretze anys, ja que unes gomes permeten ajustar-la en funció de la mida del peu del nen o nena.
La Dra. Meléndez assenyala que “aquesta fèrula és un petit detall però té una gran transcendència, ja que evita futures deformitats en els peus dels nens i les nenes, fet que suposa una gran millora en el futur dels infants”.
Selecciona el butlletí que vols rebre:
L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vhebron.net, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD". Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut. Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat. Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament. Procedència: El propi interessat.