Som la suma de quatre hospitals: el General, l'Infantil, el de la Dona i el de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats. Ens trobem dins el Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus, un parc sanitari de referència internacional on l’assistència és una branca imprescindible.
Et detallem els serveis i les unitats que formen part de l'Hospital Vall d'Hebron i les principals malalties que tractem. També t'oferim recomanacions basades en allò que l’evidència científica ha demostrat eficaç per garantir el benestar i la qualitat de vida.
T'orientem des del primer contacte amb el centre perquè trobis tots els serveis i treguis el màxim partit possible de les nostres instal·lacions. Sigui quin sigui el motiu de la teva visita, t'expliquem com moure't dins de l'hospital.
El Servei de Rehabilitació conjunt entre el Consorci Hospitalari de Vic i la Fundació Hospital de la Santa Creu assajarà l'ús d'una nova tecnologia de rehabilitació a distància per a persones que han patit un ictus. En l'estudi, que forma part d'un projecte de recerca liderat pel Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) i l'empresa Vodafone, hi participen un grup de pacients que estan sent tractats a l'Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic (FHSC) i a l'Hospital Sant Jaume de Manlleu (CHV).
El sistema de telerehabilitació (Mefacylita) es basa en unes tauletes que porten instal·lades un conjunt d'aplicacions, intuïtives i fàcils d'utilitzar, amb les quals els pacients poden realitzar els exercicis de recuperació motora des del seu domicili. A través de la plataforma, el terapeuta envia de manera personalitzada al pacient els exercicis en format multimèdia (text, foto i/o vídeo). Aquest s'hi connecta des de casa quan vol iniciar la sessió i tots els exercicis que realitza queden gravats en vídeo, de manera que el professional pot supervisar la seva evolució i anar adequant el tractament.
Recuperar-se millor i més còmodament
L'objectiu de l'estudi és demostrar la utilitat d'aquesta tecnologia en la recuperació dels pacients i la seva contribució a millorar-ne els dèficits funcionals (motricitat fina, coordinació manual, patrons de moviment de les extremitats superiors) un cop ja han pogut tornar al domicili. Un aspecte clau si es té en compte que el procés de recuperació sol ser llarg i els afectats poden tenir dificultats per desplaçar-se.
La plataforma de telerehabilitació és un projecte desenvolupat per Vodafone i pel Vall d'Hebron Institut de Recerca. El programa ja ha estat testejat amb èxit a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i, ara, també se'n podran beneficiar els pacients d'Osona gràcies al conveni que el servei territorial de Rehabilitació conjunt entre el Consorci Hospitalari de Vic i la Fundació Hospital de la Santa Creu han establert amb aquest centre per participar en el projecte de recerca.
Selecciona el butlletí que vols rebre:
L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vhebron.net, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD". Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut. Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat. Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament. Procedència: El propi interessat.